Crucea din otel de pe Dealul Gusteritei a fost sfintita si luminata, la sfirsitul saptaminii trecute, in prezenta primarului Klaus Johannis si a reprezentantilor bisericilor din Sibiu.

IPS Laurentiu Streza, Mitropolitul Ardealului, Episcopul Evanghelic Cristoph Klein, Protopop Oscar Reicea, reprezentant al Bisericii Romano-Catolice si Protopop Nicolae Popa, reprezentant al Bisericii Greco-Catolice, au tinut scurte slujbe de sfintire a crucii din Dealul Gusteritei, devenita, astfel, un monument al Sibiului.

„Am considerat ca acum, cind ne pregatim pentru un eveniment foarte special pentru noi, sa putem aseza un semn vizibil deaspura Sibiului. Un semn care este un simbol al crestinatatii si al ecumenismului din Sibiu. De aici se vede foarte frumos orasul si, invers, din oras se vede foarte frumos acest loc", a spus Klaus Johannis.

Pregatit de oaspeti

Nu e usor sa ajungi la cruce, dar drumul pina in virful dealului merita orice efort. Daca nu de dragul monumentului, macar de cel al privelistii. Pentru a facilita accesul auto, municipalitatea a amenajat drumul care duce spre cruce prin asternerea unui strat de balast, iar linga monument a fost creata o zona care poate fi folosita ca spatiu de parcare.

Primaria vrea sa dezvolte si potentialul turistic al zonei, fiind un plan mai vechi al primarului Johannis.

Investitii

Neoanele montate pe cruce asigura o vizibilitate mare a acesteia. Crucea poate fi vazuta de jos, de la poalele orasului. Sistemul de iluminat al monumentului este conectat la o cutie de programare care face ca, in momentul inserarii, luminile sa se aprinda automat. Potrivit reprezentantilor municipalitatii, costurile amenajarii monumentului se ridica la 560.000 de lei.

„Suma acopera aducerea retelei electrice pana la aceasta locatie, amenajarea unui post de transformare, amplasarea a 12 stilpi pentru reteaua electrica, confectionarea crucii si sistemul de iluminat al acesteia", informeaza Mirela Gligore, din cadrul Serviciului de Relatii cu Presa al Primariei.

IPS Laurentiu Streza l Mitropolitul Ardealului

„Pentru mine este o binecuvintare a lui Dumnezeu, care vine asupra noastra. Si eu o voi privi, ma voi inchina si voi prinde curaj, si in momente de incercare, si in cele de bucurie. Crucea nu e pentru festivitate, ci pentru totdeauna. Si pentru bucurii, si pentru necazuri"