Doua dintre victimele celor peste 20 de accidente rutiere petrecute in acest an in intersectia dintre strazile Ceahlau si Ciresilor

Trei persoane au fost ranite, dintre care doua au fost transportate la spital, in urma celui mai recent incident produs in una dintre cele mai periculoase intersectii din oras. O Dacie care cobora pe strada Ceahlaului a intrat in plin intr-un Papuc care circula regulamentar pe strada Ciresilor. In urma impactului, Dacia a ricosat din celalalt autoturism si s-a izbit de zidul unei proprietati.

O pasagera din Dacie si-a rupt mina, iar alti doi au suferit mai multe leziuni. „Degeaba s-a strins lumea in jurul meu, ca numa’ se uitau toti la aia din masina, nimeni nu facea nimic. A trebuit sa sun tot eu dupa ajutor“, isi aminteste soferul Papucului.

Prezenti la fata locului, politistii au constatat ca au de-a face cu un scenariu cu care s-au mai intilnit in acest an de nenumarate ori. E vorba despre o alta coborire in viteza a strazii Ceahlau si de neacordarea de prioritate in intersectia cu strada Ciresilor.

Alte zeci de procese verbale incheiate de politisti in acest an arata la fel, cu exceptia datelor celor implicati si a zilelor in care s-au produs.

Astazi vine solutia

„Am facut din vara demersuri la Primarie ca sa vina sa amenajeze cumva intersectia despre care vorbim, pentru ca ne-am saturat si noi de numarul de evenimente de acolo“, a declarat pentru monitorul subcomisarul Florin Goia, adjunctul sefului Serviciului Rutier din Cluj.

Si, totusi, din vara si pina in prezent nimeni nu a ridicat un deget pentru ca aceasta intersectie, considerata blestemata de locuitorii din zona, sa fie amenajata astfel incit sa-i oblige pe soferi sa reduca viteza. „Nu putem vorbi aici despre o vina exclusiva a Primariei, deoarece respectivele drumuri sint nou asfaltate, iar indicatoarele de «STOP» exista acolo.

Problema trebuie privita si prin prisma unor soferi care vin cu viteza si, pur si simplu, nu au nici o treaba cu opritul la indicatoare si cu acordarea de prioritate. Or, astea sint lucruri ce tin de ABC-ul sofatului“, precizeaza acelasi subcomisar Goia.

Dupa spusele sale, demersurile facute pe linga Primarie vizau aplicarea de borduri joase pe carosabil, pentru atentionarea conducatorilor auto inainte de intrarea in intersectie.

„Am mai incercat sa vorbim sa monteze macar o lampa intermitenta pentru semnalizarea ei si, din cite mi-au spus, urmeaza ca miine (n.r., astazi) sa vina sa inceapa lucrarile in zona“, completeaza subcomisarul Florin Goia.

Locuitorii din zona intersectiei strazilor Ceahlau si Ciresilor au avut parte pina acum de masini rasturnate, ziduri distruse, dar si de evenimente rutiere cu victime in stare grava. Cel putin doua astfel de evenimente au avut loc in ultimele 3 luni in intersectia respectiva.

De fiecare data locuitorii se pling de faptul ca nimeni nu face ceva care sa conduca la scaderea numarului de accidente din zona. In ciuda promisiunilor, nimeni nu face nimic pina la urmatorul accident rutier, cel putin asa sustin oamenii care se aduna in intersectia blestemata la fiecare incident.