Situatie fara precedent la regia de termoficare! O parte din angajati au blocat sediul RAT impiedicand conducerea institutiei sa intre in cladire. Din pacate insa, sindicalistii nu au avut prilejul sa se confrunte cu directorul institutiei deorece acesta a preferat sa apara la birou.

Gestul angajatilor RAT vine dupa ce au solicitat demisia directorului regiei Emil Miron pentru management defectuos si abuy.

Nemultumiti de controlul efectuat de catre comisia primariei sindicalistii de la RAT au blocat inca de la prima ora accesul in institutie.

Dupa mai bine de o ora de asteptare singura persoana din conducerea regiei care a incercat sa intre in sediu a fost directorul ethnic Dan Cupsa. Dupa o scurta confruntare cu sindicalistii acesta a renuntat sa patrunda in institutie dar a promis sanctiuni exemplare.

Directorul general al regiei Emil Miron a preferat sa nu de ochii cu sindicalistii. Secretara acestuia nu a putut preciza motivul absentei. “Nu stiu unde este domnul director cand o sa vina o sa-l vedeti cu siguranta”, a afirmat laconic asistenta lui Emi Miron.

Nici sedinta de consiliu local nu a reusit sa-i multumeasca pe sindicalisti. Membri comisiei de verificare a regiei de Termoficare afirma ca nu au descoperit nimic suspect. “Din cercetarile pe care le-am facut nu am descoperit ilegalitati in privinta acordarii retributilor personalului RAT, asa cum au semnalat sindicalistii”, a spus vice-primarul Adrian Popa .

Chiar in lipsa unor probe care sa confirme acuzatiile sindicalistilor, consiliul local a decis sa solicite comisei de audit a Primariei sa efectueze verificari de natura financiara la regie. Un raport al acestei comisii este asteptat peste 10 ziile

Sindicalistii nu s-au hotara inca daca vor continua protestele. Totusi acestia sunt decisi sa depuna o plangere penala impotriva directorului Emil Miron pentru abuz in serviciu.