Dupa Sala Sporturilor Transilvania, Sibiul este la un pas sa se mai „imbogateasca" cu un stabiliment de sport de ultima generatie. In acest sens, zilele trecute, Clubul Sportiv Scolar a primit certificatul de urbanism pentru constructia unei noi sali, care se doreste a fi chiar mai moderna si mai dotata decit cea construita de Consiliul Judetean.

„Este un proiect foarte ambitios pe care speram sa-l ducem la bun sfirsit. Am avut mai demult in plan aceasta constructie, dar acum, am reusit sa demaram primele acte. Cel mai important e faptul ca am reusit sa intabulam terenul si sa obtinem certificatul de urbanism. Greul de abia acum incepe", spune Andrei Gavozdea, directorul adjunct al Clubului Sportiv Scolar (CSS) Sibiu.

Capatina a decolat

Proiectul constructiei unei noi sali sportive i-a apartinut lui Adrian Capatina, cel care a indeplinit pina ieri functia de director al gruparii sibiene. Tot de ieri, a abandonat proiectul, dupa ce a decolat spre Canada, unde, pentru trei ani, va fi antrenor de gimnastica la un club puternic din Calgary.

De acum, responsabilitatea a picat pe umerii lui Ioan Miclaus, cel care a fost numit director interimar la conducerea clubului. „Eu am fost numit asa intempestiv. Adi a plecat pentru ca a considerat ca e mai bine pentru el. De acum, va trebui noi sa ducem acest proiect la bun sfirsit.

Chiar daca nu voi sta prea mult in acest fotoliu, pentru ca nu am nevoie de el, vreau sa ma asigur ca toate lucrurile vor merge asa cum trebuie", spune noul director al CSS Sibiu.

Investitie de anvergura

Proiectul este unul colosal. Va fi chiar mai complex decit Sala Sporturilor Transilvania. Potrivit primelor estimari, costurile totale ale constructiei se ridica la suma de opt milioane de euro. Potrivit lui Miclaus, toti banii vor veni din partea Ministerului Educatiei si Cercetarii, for sub tutela caruia este clubul sibian.

„Domnul Capatina a avut mai multe intrevederi cu cei de la Bucuresti si in care a primit asigurari ferme ca vom avea toti acesti bani. Din cite am inteles si eu, s-au alocat de la Guvern niste bani pentru constructia de noi sali de sport, iar noi sintem primii care am demarat proiectul. Sint foarte multi bani, dar sint convins ca ii vom primi", crede Miclaus.

Sala multifunctionala

Spre deosebire de Sala Sporturilor Transilvania, noul stabilimnt sportiv, denumit, pentru moment, Arena, va fi mult mai complex. Este structurata pe trei nivele plus un demisol. Parterul este destinat salii de jocuri, demisolul va fi rezervat unui bazin de inot, nivelul unu pentru sali de conferinte si o pista de role, iar la cel mai ridicat nivel vor exista camere pentru cantonament.

„Este ceva mai complex. Bazinul de inot nu va fi facut pentru competitii oficiale, ci doar pentru antrenament. La nivelul parterului vom avea doua terenuri de antrenament.

Tribunele vor fi demontabile in timp foarte scurt, astfel ca la meciurile oficiale, acestea se vor putea asambla intr-o ora, iar cele doua terenuri de antrenament vor deveni unul singur, omologat pentru competitii interne si internationale. Este o sala multifunctionala, asa cum nu cred ca mai exista la aceasta ora in Romania", este de parere Miclaus.

Asteapta hirtiile

In acest moment, conducerea clubului lucreaza de zor la intocmirea primelor schite, ce vor pleca spre Bucuresti pentru aprobare. In cazul in care raspunsul este favorabil si in contul CSS-ului va intra prima transa de bani, va fi organizata licitatia pentru realizarea proiectului de autorizatie de constructie. „Acum lucram sa facem aceasta prima schita.

Nu o facem doar noi, ci sintem consiliati de Inspectoratul Scolar, dar si de un arhitect. Intr-un termen cit mai scurt vom pleca spre Bucuresti pentru a depune dosarul. In momentul in care vor fi toate aprobarile initiale, dam drumul la licitatii. Sincer, eu sper ca la anul, in luna mai, sa incepem constructia propriu zisa.

Cred ca va fi ceva de vis pentru noi in momentul in care se va realiza aceasta constructie", considera directorul Clubului Sportiv Scolar.

Ioan Miclaus - director Clubul Sportiv Scolar Sibiu

„Este un proiect foarte complex care va aduce multe beneficii Sibiului in viitor. Odata construita aceasta sala, cred ca sportul sibian va prinde din nou avint si va urma o perioada de dezvoltare"