Micutul Pavel Mihai a fost lasat singur pentru cateva clipe de tatal sau, care a motivat in fata pompierilor de la Detasamentul Ploiesti 1, care i-au salvat copilul, ca a mers pana la un vecin sa-i duca acestuia o carja pe care i-o reparase. Usa de acces in apartament fiind confectionata din metal si prevazuta cu trei tipuri de incuietori era imposibil de doborat de pompieri.

Pentru a-l salva pe baietel, acestia au utilizat o scara culisabila, cu ajutorul careia au patruns pe una dintre ferestrele lasata intredeschisa. Operatia de salvare a lui Pavel s-a desfasurat cu succes, micutul fiind adus in siguranta in bratele parintilor disperati in doar 10 minute.

„Dupa ce tatal a inchis usa, baietelul a fost tentat de o piesa tip fluturas care ajuta la blocarea usii, si a copiat gestul parintilor, pe care i-a vazut adesea inchizand astfel usa. Din fericire am gasit un geam deschis, si operatia de salvare s-a terminat foarte repede” ne-a explicat capitan Andrei Adrina, comandantul Detasamentului de pompieri Ploiesti 1.