Directia de Munca si Protectie Sociala Prahova ne informeaza ca prahovencele care intra in concediul de cresterea copilului pana la doi sau trei ani in cazul celui cu dizabilitati s-ar putea bucura in curand de indemnizatii stabilite in functie de salarii, dupa cum prevede un proiect legislativ elaborat in scopul cresterii natalitatii la femeile cu venituri mari si care ar putea intra in vigoare

In prima zi a anului viitor. Astfel, mamele ar avea posibilitatea sa opteze pentru indemnizatia actuala de 800 de lei, in cazul celor cu venituri mici, si o indemnizatie de 85 la suta din media veniturilor din ultimul an de activitate.

In prezent, indemnizatia lunara pentru cresterea copilului, acordata la primele trei nasteri, este de 800 de lei pentru femeile care au lucrat in anul anterior nasterii si doar de 200 de lei pentru celelalte mame. Persoanele care se intorc in activitate inainte de incheierea concediului vor primi, pana la sfarsitul lui, un stimulent financiar de 300 de lei pe luna.