Conducerea UDMR se va intruni, joi, la Cluj-Napoca, in sedinta Consiliului Permanent al Uniunii, reprezentanti ai formatiunii afirmand ca aceasta a fost stabilita in urma cu doua saptamani, fara a avea legatura cu cazul Borbely.

Reprezentanti ai UDMR au declarat, miercuri, pentru Mediafax ca pe ordinea de zi a sedintei figureaza probleme organizatorice, aceasta fiind prima reuniune a Consiliului Permanent dupa congresul UDMR la care Kelemen Hunor a fost ales la sefia formatiunii.

La sedinta vor lua parte liderul UDMR Kelemen Hunor, fostul presedinte Marko Bela, mai multi presedinti de organizatii locale, precum si Laszlo Borbely, care este vicepresedinte politic al Uniunii.

Conform surselor citate, reuniunea a fost stabilita in urma cu doua saptamani, fara a avea legatura cu cazul Borbely, insa ar putea fi abordat si acest subiect.

Kovacs Peter: Se va discuta si cazul Borbely

Secretarul general al UDMR, Kovacs Peter, a declarat, miercuri, pentru Agerpres, ca in sedinta pe care conducerea UDMR o va avea joi la Cluj-Napoca va fi abordat si cazul ministrului Borbely Laszlo, aflat in atentia DNA, subliniind insa ca nu acest subiect este scopul reuniunii.

"Desigur ca n-o sa trecem pe langa aceasta situatie (discutarea despre cazul Borbely - n.r), pentru ca, potrivit statutului, fiecare sedinta de acest gen incepe cu raportul politic al presedintelui UDMR si presedintele UDMR va atinge si acest subiect, asa ca vom discuta desigur, dar nu pentru asta este convocata sedinta', a precizat Kovacs Peter.

El a explicat ca sedinta de la Cluj este programata de mai multa vreme pentru constituirea Consiliului Permanent al UDMR si pentru discutarea problemelor legate de recensamant si de alegerile locale de anul viitor.