Senatorul UDMR, Gyorgy Frunda, se opune ideii unui premier independent, el declarand intr-un interviu la RFI ca "nu se impune" schimbarea lui Emil Boc. In plus, un nou Guvern ar avea "sanse reale" sa cada la votul din Parlament, a afirmat senatorul. In opinia lui Gyorgy Frunda, un premier independent "nu ar avea sanse nici macar teoretice sa-si impuna punctele de vedere". HotNews.ro a relatat ca, potrivit planului stabilit inainte de Conventia PDL intre Emil Boc si Traian Basescu, premierul urma sa demisioneze marti, la doua zile dupa alegerile interne.

Gyorgy Frunda: "Nu cred că se impune acest lucru. De obicei, preşedintele partidului care a câştigat alegerile parlamentare este fie preşedintele republicii, fie prim-ministru, astfel că această construcţie este logică: are putere să decidă imediat, nu trebuie să ceară aprobarea nimănui, nu are superiori în partid, poate lua oricând părerea corpurilor decizionale ale partidului. Problema e că Partidul Democrat acum câteva luni a anunţat o decizie politică potrivit căreia vrea ca preşedintele partidului să fie separat de persoana primului-ministru. Acest lucru dacă era luat în serios, trebuia să se aplice încă înainte de alegeri. Din moment ce această decizie a partidului nu a fost implementată până la congres sau în timpul congresului, eu cred că există puţine şanse ca premierul actual să fie schimbat".

Senatorul UDMR este pragmatic: un nou Guvern ar pica testul din Parlament.

HotNews.ro a relatat ca, potrivit planului stabilit inainte de Conventia PDL intre Emil Boc si Traian Basescu, premierul urmasa demisioneze marti, la doua zile dupa alegerile interne. Fostul consilier prezidential, Sebastian Lazaroiu, a declarat, luni, intr-un interviu acordat ziarului "Evenimentul zilei" ca Emil Boc a castigat sefia PDL pentru ca a beneficiat de sprijinul direct al lui Traian Basescu si explica de ce ar trebui sa renunte la functia de premier si sa lase locul unui tehnocrat.

O parte din democrat-liberali vor doar o remaniere, vizati in acest sens fiind ministrul Telecomunicatilor Valerian Vreme, ministrul Finantelor Gheorghe Ialomitianu si ministrul Agriculturii, Valeriu Tabara. Totodata, mai sunt vehiculate in acest sens numele ministrului Daniel Funeriu si cel al ministrului de Externe, Teodor Baconschi.

Sursele HotNews.ro sustin ca decizia finala in ceea ce priveste demisia lui Boc, numirea unui tehnocrat in fruntea Guvernului precum si remanierea anumitor ministri va fi hotarata la Cotroceni, dupa o discutie a conducerii PDL cu presedintele Traian Basescu care ar putea avea loc in perioada imediat urmatoare.

Coalitia de guvernare se va reuni marti dimineata la Palatul Victoria. Potrivit unor surse, pe agenda s-ar afla si problema unei eventuale inlocuiri a premierului Boc.

Citeste continuarea pe www.rfi.ro.