Deputatul PDL Mircia Giurgiu, care a votat la ultima motiune de cenzura in ciuda interdictiei politice, a fost propus pentru excluderea din partid, a decis luni conducerea centrala a democrat-liberalilor, potrivit anuntului vicepresedintelui Gheorghe Flutur.

Premierul Emil Boc a declarat saptamana trecuta la finalul votului asupra motiunii de cenzura ca dupa promulgarea Codului Muncii, Romania va intra in "randul lumii si al UE". Boc sustine ca deputatul PDL Mircia Giurgiu a votat pentru motiune si in consecinta, "va fi exclus din partid".

"Un singur deputat PDL a votat pentru motiune, adica Mircea Giurgiu. El va fi exclus din partid. Nu ne vom agata de un singur vot si vom impune disciplina riguroasa, iar el va fi exclus din partid la prima sedinta a Biroului Permanent", a spus Emil Boc, care a argumentat ca a fost incalcata regula deja stablita, conform careia parlamentarii PDL nu au votat motiunea de cenzura.

Deputatul Mircia Giurgiu a declarat ca respecta decizia forurilor de conducere ale PDL de a-l exclude din partid si ca, cel putin pana la incheierea actualului mandat de parlamentar, va ramane independent.

"M-am asteptat la asta, stiam si respect decizia", a spus Mircia Giurgiu, referindu-se la decizia de luni a Biroului Permanent National al PDL, relateaza Agerpres.

El a afirmat ca, desi a primit propuneri de la alte partide, deocamdata va ramane independent si va sustine unele proiecte ale Guvernului.