Guvernul va flexibiliza Codul Muncii chiar cu riscul demiterii, a declarat, joi, Andreea Paul Vass, consilier al prim-ministrului. "Astazi Guvernul isi declara crezul politic asupra proiectului de ocupare a fortei de munca. Fara o politica activa a ocuparii pietei muncii atat pe partea de cerere, cat si a ofertei nu putem vorbi de dezvoltarea economica a Romaniei pe termen scurt. Din acest punct de vedere, avem trei obiective. Primul este flexibilizarea Codului Muncii, chiar cu riscul demiterii actualului Guvern", a spus Vass, citata de Mediafax.

Ea a precizat ca un alt obiectiv este aplicarea reformei in sistemul educatiei pentru a-l trasforma intr-un proces care sa cultive si sa acumuleze competente, abilitati si nicidecum repetitia mimetica a unor informatii livrate artificial si care se dovedesc total inutile pe piata reala a fortei de munca.

Surse oficiale au declarat ca Guvernul a discutat, miercuri, in prima lectura, proiectul de modificare a Codului Munii si intentioneaza sa se reuneasca in urmatoarele zile in sedinta speciala pentru a aproba documentul.