Liderul PSD, Victor Ponta, a declarat luni dupa sedinta USL ca Uniunea solicita justitiei sa nu se opreasca la pioni, "la cei mici si sa mearga pana la sefii politici, ANAF, sefii vamilor, cei care au facut numirile in functii si cei care primeau banii respectivi".

Intrebat despre declaratiile presedintelui Traian Basescu, potrivit carora PSD va mai sta multi ani in opozitie, iar in functia de premier nu poate fi acceptat "un om imatur", ca nu il intereseaza ce spune acesta.

Ponta sustinea inaintea sedintei conducerii Uniunii Social Liberale ca sefii Agentiei Nationale de Administrare Fiscala si Autoritatii Nationale a Vamilor sunt membri PDL si nu sunt numiti de sindicate.

"Cred ca suntem luati de prosti si, daca cineva vrea sa ne spuna ca in aceasta tara coruptia, adica seful vamii, seful ANAF sunt numiti de sindicate... haideti sa fim seriosi, sunt numiti de PDL, sunt membri ai PDL si banii ajung acolo. (...) Cred ca domnul Flutur si domnul Blejnar vor ajunge si ei foarte curand la DNA alaturi de cei care sunt deja arestati si este normal sa fie foarte suparati pentru asta', a declarat, luni, liderul PSD, inaintea sedintei conducerii Uniunii Social Liberale, intrebat ce parere are despre o eventuala implicare a liderului SedLex, Vasile Marica, in 'scandalul vamilor", asa cum a aparut in presa centrala.