Institutul pentru Politici Publice solicita demisia Deputatului Dan Pasat, considerand "incalificabil modul in care un demnitar se foloseste de prerogativele puterii pentru a determina obtinerea de foloase in scop propriu, fie ele materiale sau de protejare a unei functii". "Indiferent de orice vot din Parlament privind eventualitatea retinerii deputatului Pasat, suntem informati de institutiile statului roman ca acesta santaja primari si oameni de afaceri, ii teroriza si recurgea inclusiv la acte de violenta", sustin reprezentantii IPP, intr-un comunicat.

  • "Institutul pentru Politici Publice a initiat si on-line o campanie de strangere de semnaturi prin care cetatenii pot cere lui Dan Pasat sa isi prezinte demisia. Pe langa conduita revoltatoare a deputatului Pasat, Partidul Democrat Liberal se face vinovat pentru sprijinul politic acordat deputatului Pasat, din 2010 cand a trecut de la PNL la PDL (o scurta perioada fiind Independent), pana in prezent. Cum ancheta DNA a inceput in 2010, nu putem sa ne explicam din ce motiv Dan Pasat, un parlamentar anchetat pentru acuzatii grave, a fost atat de usor de PDL, partid ai carui reprezentanti afirmau public ca sunt impotriva migratiei politice. Marti, 8 februarie, PDL a votat impotriva retinerii Deputatului. Nu putem aprecia in ce masura DNA avea ratiuni pentru retinerea Deputatului dar speram ca DNA sa urgenteze trimiterea dosarului in instanta", se mai arata in comunicatul IPP.
  • "O vina politica importanta o are PDL in raport cu primirea lui Pasat in partid si protejarea lui prin respingerea, in 8 februarie 2011 a cererii DNA de retinere. Lamentarile membrilor PDL de dupa votul din plenul Camerei Deputatilor ni se par ridicole. Solicitam si Presedintelui PDL, Emil Boc sa ceara lui Dan Pasat sa isi prezinte demisia din Parlament salvand, pe ultima suta de metri, credibilitatea Parlamentului in lupta anticoruptie, atat in Romania cat si in perspectiva iminentului Raport de tara privind Mecanismul de Cooperare si Verificare", considera reprezentantii Institutului pentru Politici Publice.