​"Victor Ponta prezintă toate simptomele unui mincinos patologic – nu se poate abţine să nu fabuleze, să nu inventeze fapte care nu s-au petrecut în realitate", afirma Valeriu Turcan, purtatorul de cuvant al presedintelui Traian Basescu, intr-o declaratie remisa HotNews.ro. Precizarea lui Turcan a venit la doar cateva ore dupa ce liderul social-democrat l-a acuzat pe seful statului ca ar fi coordonat votul dat de catre parlamentarii democrat-liberali in cazul Monicai Iacob Ridzi, obiectivul fiind, in opinia sa, acela ca fostul ministru al Tineretului "sa fie protejat astfel incat sa nu spuna ca Elena Basescu a beneficiat de banii deturnati". Ponta a mai adaugat ca va propune conducerii partidului ruperea relatiilor cu Basescu, inclusiv a celor institutionale.

"Psihologic vorbind, Victor Ponta simte impulsul să atribuie altora propriul său comportament", a declarat Turcan, adaugand ca liderul PSD "işi imaginează că toţi trebuie să se comporte exact cum s-a comportat el ca avocat docil al intereselor lui Adrian Năstase".

Joi, intr-o conferinta de presa, Ponta a afirmat ca "e clar ca Traian Basescu a coordonat votul din Parlament de protectie a Monicai Ridzi pentru ca aceasta sa nu dezvaluie in justitie adevaratul destinatar al sumelor deturnate, el fiind dezvaluit de presa, domnisoara Elena Basescu, cea care si-a facut campanie cu banii deturnati de Monica Iacob Ridzi".

"Din pacate, cand te gandesti la Roberta Anastase, la Monica Iacob Ridzi, la Elena Udrea, la Sulfina Barbu, la Raluca Turcan - sunt doamne si domnisoare in politica promovate de Traian Basescu care comit consecvent fapte de natura penala, deturneaza bani publici, se imbogatesc din bani publici, totul sub protectia lui Traian Basescu", a spus Ponta, anuntand ca lunea viitoare "va propune conducerii PSD ca practic orice relatie, chiar si institutionala, cu Traian Basescu, sa inceteze, pana cand acesta nu incearca (...) sa-si ceara scuze pentru nenumaratele minciuni la adresa opozitiei si a bunului simt romanesc".

Camera Deputatilor a respins marti cererile DNA de perchezitie si extinderea urmaririi penale in cazul fostului ministru Monica Iacob Ridzi acuzata de coruptie la nivel inalt. 110 deputati au votat impotriva cererii de perchezitie si 109 impotriva extinderii urmaririi penale. Liderul de grup al PDL, Mircea Toader a declarat ca le-a indicat colegilor de partid sa voteze in favoarea cererilor DNA. Dosarul Ridzi a fost blocat in Comisia Juridica condusa de Daniel Buda PDL timp de 10 luni. Traian Basescu cu patru ore inaintea votului le-a solicitat public membrilor PDL sa voteze pentru cererile DNA in cazul Ridzi.