Liderul social-democrat Victor Ponta l-a acuzat, joi, pe seful statului ca ar fi coordonat votul dat de catre parlamentarii democrat-liberali in cazul Monicai Iacob Ridzi, obiectivul fiind, in opinia sa, acela ca fostul ministru al Tineretului "sa fie protejat astfel incat sa nu spuna ca Elena Basescu a beneficiat de banii deturnati". Victor Ponta a mai adaugat ca va propune, la inceputul saptamanii viitoare, conducerii partidului, ruperea relatiilor cu Traian Basescu, inclusiv a celor institutionale, potrivit Agerpres.

"E clar ca Traian Basescu a coordonat votul din Parlament de protectie a Monicai Ridzi pentru ca aceasta sa nu dezvaluie in justitie adevaratul destinatar al sumelor deturnate, el fiind dezvaluit de presa, domnisoara Elena Basescu, cea care si-a facut campanie cu banii deturnati de Monica Iacob Ridzi", a afirmat Ponta.

"Din pacate, cand te gandesti la Roberta Anastase, la Monica Iacob Ridzi, la Elena Udrea, la Sulfina Barbu, la Raluca Turcan - sunt doamne si domnisoare in politica promovate de Traian Basescu care comit consecvent fapte de natura penala, deturneaza bani publici, se imbogatesc din bani publici, totul sub protectia lui Traian Basescu", mai spune liderul PSD.

"Luni voi propune conducerii PSD ca practic orice relatie, chiar si institutionala, cu Traian Basescu, sa inceteze, pana cand acesta nu incearca (...) sa-si ceara scuze pentru nenumaratele minciuni la adresa opozitiei si a bunului simt romanesc", a adaugat el.

Intrebat daca inlaturarea Robertei Anastase ar determina PSD sa reia relatiile cu Administratia Prezidentiala, Ponta a raspuns negativ.

Plenul Camerei Deputatilor a respins, marti seara, cererea Parchetului de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie privind incuviintarea perchezitiei informatice si a extinderii urmaririi penale in cazul Monica Iacob Ridzi.

Cererea privind incuviintarea perchezitiei informatice a obtinut 109 voturi pentru, 110 impotriva si trei anulate in conditiile in care pentru a fi aprobata era nevoie de jumatate plus unu din numarul total al deputatilor.

Cererea de extindere a urmaririi penale a obtinut 99 voturi pentru, 109 impotriva si 14 abtineri in conditiile in care, pentru a fi aprobata cererea era nevoie de jumatate plus unu din deputatii prezenti.