Plenul Senatului a adoptat, miercuri, o initiativa legislativa apartinand senatorului PDL Mihaela Popa, care prevede ca tinerii sub 14 ani sa aiba acces gratuit la competitiile sportive interne, informeaza Mediafax. Decizia a fost luata cu 57 de voturi "pentru" si o abtinere.

"Din pacate, intr-o societate in care tehnologia informatiei s-a dezvoltat fulgerator, copii prefera sa joace jocuri video, sa navigheze pe internet sau sa se uite la televizor, in loc sa practice un sport sau exercitii fizice. Aceasta initiativa legislativa isi propune sa reprezinte o incurajare a participarii la competitiile sportive, prin acordarea accesului gratuit tinerilor sub 14 ani la competitii. Aceasta facilitate va constitui o motivatie in plus pentru practicarea unui sport", se arata in expunerea de motive a Mihaelei Popa.

In expunerea de motive a propunerii legislative este mentionat faptul ca fenomenul obezitatii la copii a devenit ingrijorator.

"Statisticile privind obezitatea la romani sunt ingrijoratoare. Conform rapoartelor Organizatiei Mondiale a Sanatatii, Romania este pe locul trei in Europa in privinta obezitatii la copii. Astfel, aproximativ 70% dintre copiii romani au probleme cu greutatea. (...) Mai mult, in Romania sunt 13.000 de copii care sufera de scolioza, situandu-ne astfel pe primul loc in Europa la acest capitol. (...) Sportul ofera posibilitatea mentinerii unei vieti sanatoase", se precizeaza in document, citeaza Agerpres.

Propunerea legislativa completeaza Legea educatiei fizice si sportului si urmeaza sa fie supusa votului Camerei Deputatilor.