Secretarul general al PSD, Liviu Dragnea, a afirmat luni, dupa intalnirea dintre liberali, social-democrati si conservatori, ca partidele de opozitie au stabilit sa respecte deciziile pe care le iau in comun si sa nu le combata public, separat, dupa aceea. Dragnea a mentionat ca presedintele PNL, Crin Antonescu, i-a transmis ca nu a avut intalniri cu PDL, ca nu este vorba despre "dragoste sau nostalgie" intre PNL si PDL si ca nu intentioneaza sa faca o alianta cu democrat-liberalii.

  • "Am convenit ca, in perioada urmatoare, functionarea in opozitie sa fie mult mai coerenta si sa avem puncte de vedere mult mai bine structurate. (...) Am convenit sa ne intalnim (...), in perioada urmatoare, sa luam decizii pe care sa le respectam si sa nu le combatem fiecare separat in declaratii publice. In ceea ce priveste eventuale declaratii dintr-o parte sau alta, noi am afirmat decizia PSD sa nu facem astfel de declaratii si sa nu raspundem si am convingerea ca si ceilalti colegi, si PNL si PC, sa aiba aceeasi comportare", a spus Dragnea, potrivit Agerpres.

Social-democratul a adaugat ca l-a intrebat pe liderul PNL, Crin Antonescu, in legatura cu relatia liberalilor cu PDL, dar acesta ar fi raspuns ca nu au existat intalniri intre PNL si PDL si nici nu intentioneaza sa incheie o alianta cu democrat-liberalii.

  • "Eu am pus intrebarile pe care le-am pus si public inainte, domnul Antonescu a spus ca nu e adevarat, ca nu a avut niciun fel de intalniri, ca nu e vorba de dragoste sau nostalgie intre PDL si PNL si ca nu intentioneaza sa faca o alianta cu PDL. Eu am luat act de declaratiile dumnealui si le cred", a spus Dragnea, potrivit Mediafax.

Dragnea: Opozitia va elabora amendamente comune la Legea bugetului

Secretarul general al PSD a mai anuntat ca specialisti ai partidului din care face parte, alaturi de specialisti din PNL si PC, vor lucra la un set comun de amendamente la Legea bugetului.

  • "In ceea ce priveste Legea bugetului, ii cerem premierului Emil Boc sa se uite in calendar si sa vada ca au trecut 30 de zile de cand avea obligatia legala sa aduca proiectul in Parlament, respectiv 15 octombrie, ca sa avem ce sa dezbatem, pentru ca tot vorbeau dumnealor de blocaj, sa vina mai repede cu el. In acelasi timp, un grup de specialisti de la PSD, PNL si PC vor lucra la un set de amendamente comun care sa defineasca principiile de finantare in anul fiscal urmator, 2011", a afirmat Dragnea la finalul intalnirii.