Vicepresedintele PDL Ioan Oltean a declarat vineri, la Bistrita, ca parlamentarilor puterii li s-a impus sa nu voteze miercuri, la motiunea de cenzura depusa de PSD si PNL, de teama ca acestia sa nu greseasca, "sub presiunea balcoanelor si a salii", relateaza Agerpres.

"Fiecare partid isi ia masurile de protectie, de precautie. E absolut normal, pentru ca am avut la motiuni oameni care nu au putut fi niciodata suspectati ca ar gresi sau ar vota impotriva guvernului. Si, totusi, au votat. Motivatia lor a fost: 'Am gresit. Sub presiunea balcoanelor, sub presiunea salii, in loc sa pun bila alba in urna alba sau in urna neagra, am pus invers'. Evitam orice fel de surpriza. Asta este lupta politica", a explicat Oltean.

In ce priveste cea de-a doua motiune de cenzura anuntata de PNL, dupa ce guvernul si-a asumat raspunderea pe legea educatiei nationale, liderul PDL este de parere ca nici aceasta nu va trece, mai ales ca parlamentarii din arcul guvernamental nu vor vota.

"Are sansele pe care le-a avut si cealalta motiune. Sunt partide de opozitie, ce vreti sa faca? In Parlament la munca nu vin si atunci mai fac cate o motiune de cenzura. Parlamentarii (puterii - n.r.) vor avea aceeasi atitudine: vor fi in sala, vor participa la dezbateri, in schimb nu vom vota", a mai spus Oltean.