Presedintele PNL Crin Antonescu a declarat, joi seara, ca desi social-democratii vorbesc despre reformarea statului, conceptia lor despre aceasta reforma seamana cu cea a lui Traian Basescu, adica "ii punem pe ai nostri, nu pe ai lor", relateaza Agerpres.

  • "Noi suntem doua partide nu doar diferite si nu doar potential concurente. Uitati-va la programele noastre (...) veti vedea multe diferente, (...) cea esentiala fiind urmatoarea: PSD vorbeste despre reformarea statului, dar (...) au despre stat aceeasi conceptie pe care a avut-o pana acum, tot statul asta. Sa-l mai reformam cum il reformeaza si domnul Basescu, adica ii punem pe ai nostri, nu pe ai lor, si mai facem niste miscari cosmetice", a afirmat, la B1 TV, Antonescu.

El a explicat insa ca pana si in acest context PNL va face Guvern cu PSD daca motiunea de cenzura va trece.

  • "Eu pot sa fac Guvern, fie si cu PSD, fiindca actualul Guvern e o nenorocire mai mare decat trei PSD-uri la un loc. Dar il fac pana la primavara", a spus Antonescu.

Liderul liberal s-a aratat nemultumit de faptul ca social-democratii au intarziat depunerea motiunii de cenzura si ca nu au dorit sa desemneze inca de pe acum un potential premier.

  • "In momentul asta, pe mine ma deranjeaza mai mult PSD in afacerea asta decat PD. PD e acolo, trebuie dat jos Guvernul Boc. Eu va spun de ce vreau sa dau acum (jos Guvernul - n.r.) si nu la primavara. Iarna asta e foarte grea, guvernul asta s-a dovedit nu numai incapabil, dar a dovedit ca a pierdut orice urma de autoritate si chiar daca de maine s-ar destepta brusc, degeaba ar mai face-o. Ai nevoie de incredere si el trebuie schimbat. Eu, de la 1 septembrie, tot bat apa in piua si insist 'hai sa facem, hai sa facem'. PSD, ca de asta am niste deranjamente, PSD, care are un calendar al lui, care a avut un congres, care a zis 'stai, domnule, dupa congresul nostru...'. Bun. Nu am potentat aceste dispute", a explicat Antonescu.

El a mai spus ca este constient ca social-democratii intr-un fel actioneaza la putere si in alt fel in opozitie si ca de acest lucru era constient si cand l-a sustinut pe Mircea Geoana la alegerile prezidentiale.

  • "Mai erau multe alte lucruri, mai era un partid, PSD, pe care eu nu l-am agreat niciodata, in care n-am avut incredere, cu care si azi incerc sa fac actiuni in comun pentru ca nu am de ales. Dar nu sunt unul care sa-mi inchipui ca PSD venit la putere e acelasi cu PSD din opozitie, ca PSD cu serviciile si cu parchetele in mana e la fel ca PSD de pe scarile parchetelor si cu telefoanele la servicii. Mircea Geoana este un om in care eu am avut incredere. Cred ca devenind presedinte ar fi suferit schimbari pe care functia i le-ar fi dat. Aveam garantii sau sanse ca lucrurile puteau fi controlate, ca n-ar fi mers cum voiau oamenii din spatele sau", a sustinut Crin Antonescu.