Democrat-liberalii isi vor stabili luni, dupa sedinta coalitiei, mandatul cu care vor merge la consultarile de la Palatul Cotroceni, a declarat, sambata, la Poiana Brasov, prim-vicepresedintele PDL Adriean Videanu, acesta mentionand ca sesizarea sefului statului nu impieteaza egalizarea varstei de pensionare in 2030, transmite Agerpres.

"Dupa sedinta de coalitie ne vom intalni sa stabilim mandatul. Dar, in principiu, din punctul meu de vedere, sesizarea facuta constitutional de presedinte este o oportunitate care merita sa fie analizata de Parlament. Observati ca nu impieteaza nici asupra exigentei ca in 2030 sa egalizam varsta de pensionare si este un beneficiu pentru femei, pentru ca treptele, incepand cu 2015, cu care va creste varsta de pensionare vor fi diferite, dat fiind baza de 63 si 65 de ani", a declarat Videanu.

Oficialul PDL a mai precizat ca Romania are suficient timp pana in 2029 sa ajunga la egalizarea varstei de pensionare pentru a-si indeplini o obligatie fata de prevederile UE.

Videanu a mai spus ca ministrul Muncii, Ioan Botis, a facut o informare in privinta Legii pensiilor, in cadrul intrevederii cu primarii de comune democrat-liberali. "Nu s-a discutat pe fondul acestei legi", a sustinut Videanu.