Ministrul de externe, Teodor Baconschi, a aderat marti la PDL, declarand ca isi "asuma" alaturi de ceilalti membri ai partidului "un proiect dedicat binelui comun", a anuntat acesta intr-un comunicat de presa.

Mesajul ministrului cu ocazia aderarii in PDL:

"Am aderat astazi la Partidul Democrat Liberal. Ma alatur PDL cu un sentiment de responsabilitate, cu optimism si cu neclintita incredere in principiile dreptei. Ma asociez unui partid pe care-l vreau improspatat si modelat de valorile Partidului Popular European. Intru in politica intr-un moment de mare dificultate economica, sociala si morala, dar port cu mine un indreptatit mesaj de speranta.

Ma lansez in dezbaterea politica interna cu energia si experienta unei generatii care crede ca Romania merita mai mult. Imi asum, alaturi de toti colegii mei, un proiect dedicat binelui comun, care poate reusi doar prin solidaritatea celor liberi si puternici. Ma anima un singur gand: a sosit vremea unei reale schimbari in intreaga societate, in dezbaterea politica, iar cei din generatia mea nu-si mai permit luxul de a sta pe margine.

Doresc sa transmit un mesaj de incredere tuturor membrilor acestei formatiuni: PDL ramane adevaratul partid al dreptei. El trebuie consolidat, dezvoltat institutional si situat in orizontul unei viziuni doctrinare bine definite. Ader la PDL fiindca partidul are nevoie de voci noi, de oameni capabili sa fie purtatorii de mesaj ai Romaniei europene.

Angajamentul meu doreste sa demonstreze ca lupta cu un tip de politica populista si iresponsabila nu e pierduta si ca oamenii de buna credinta nu dezarmeaza in fata greutatilor trecatoare cu care ne confruntam."

Ministrul si-a anuntat inca din luna mai intentia de a se inscrie in PDL si de a forma un curent crestin-democrat. Acesta a infiintat in luna iulie Fundatia Crestin Democrata alaturi de cateva nume sonore din interiorul si din afara partidului: Theodor Paleologu, Mihai Ghyka, Petru Guran sau senatorul Serban Radulescu.

Anuntul survine si dupa ce presedintele Traian Basescu l-a nominalizat pe Baconschi, miercuri seara, la emisiuena "Nasul" (B1 TV) drept un posibil viitor candidat la prezidentiale din partea PDL. "M-as uita, de asemenea, oameni de gen Preda, de gen Baconschi, de gen Monica Macovei, Sever Voinescu... fiindca sunt oameni care au venit de curand in politica, s-au alaturat PDL-ului", a declarat seful statului.