Liderul deputatilor UDMR, Olosz Gergely, a comentat, joi, propunerea lansata de Victor Ponta, privind suspendarea sefului statului in cazul in care acesta va promulga Legea pensiilor. El a apreciat ca, in acest moment, clasa politica ar trebui sa asigure stabilitatea, iar liderul PSD ar trebui sa stie ca "UDMR este o formatiune cu oameni de onoare, care isi respecta cuvantul dat" fata de coalitia de guvernare.

"Nu ar trebui sa transformam politica intr-o lupta personala. Nu ar trebui sa treaca in domeniul politic o chestiune care ar trebui rezolvata personal. Clasa politica trebuie sa fie responsabila si serioasa, trebuie sa asigure stabilitate, pentru ca asta isi doresc cetatenii. Si, de altfel, nu exista majoritate parlamentara pentru un astfel de demers. Domnul Ponta ar trebui sa stie ca UDMR este o formatiune politica cu oameni de onoare, care isi respecta cuvantul dat, intotdeauna", a declarat Olosz Gergely, pentru Agerpres, precizand ca acesta este punctul de vedere al formatiunii pe care o reprezinta.

Liderul social-democrat Victor Ponta a anuntat, joi, ca PSD intentioneaza sa demareze, alaturi de celelalte grupuri parlamentare din opozitie, procedurile de suspendare din functie a presedintelui Traian Basescu, in cazul in care acesta va promulga Legea pensiilor.

La randul sau, presedintele PNL, Crin Antonescu, spune ca promulgarea unei legi adoptate "prin frauda dovedita public" reprezinta un motiv de suspendare a presedintelui Romaniei.