Vicepresedintele PDL Ioan Oltean a declarat, vineri, la Bistrita, ca partidul sau are probleme serioase de imagine si sta "foarte prost" in sondaje, dar considera ca acesta este un risc asumat prin guvernare si spera ca efectele masurilor anticriza sa refaca popularitatea formatiunii, relateaza Agerpres.

"Evident ca PDL are (probleme de imagine - n.r.). Unde ati vazut un partid aflat la guvernare, intr-un moment de criza, pe masuri atat de nepopulare, sa nu aiba probleme de imagine? Credeti ca o sa zica: pe astia ii votam, ne taie pensiile tot timpul? Nu, e clar ca avem probleme de imagine, e clar ca multi dintre votantii nostri sunt nemultumiti de ceea ce am facut noi. Suntem constienti de acest lucru. Dar, va repet, intre a scoate tara din aceasta imagine dezastruoasa si a ne cultiva imaginea noastra am ales prima varianta, cu riscul de a ne diminua imaginea foarte mult si cu speranta ca masurile vor produce efecte pozitive si vom putea, ulterior, sa ne imbunatatim aceasta imagine. Stam foarte prost in sondaje. Stam prost in imagine, stiu acest lucru si regret, dar asta este, ne-am asumat sa guvernam. Puteam sa plecam de la guvernare sau sa facem altceva si sa zica poporul uite ce partid grozav, dar cineva trebuia sa faca, odata si odata, ceva ca lumea in tara aceasta", este de parere Oltean.

Ioan Oltean a criticat si prezenta intarziata a membrilor Executivului in judetele in care s-au produs inundatii, dar a preferat sa nu comenteze lipsa presedintelui Traian Basescu din aceste zone.

"Cred ca premierul si ministrii s-au dus in teritoriu relativ tarziu, ca ar fi trebuit sa fie mai repede prezenti la locurile unde s-au produs calamitatile. E bine, totusi, ca au fost si ca acum sunt in contact direct cu aceste locuri, iar masurile care vor fi luate sa speram ca vor fi de natura a diminua un pic din suferinta acestor oameni", a spus Oltean.

Liderul democrat-liberal s-a declarat nemultumit si de faptul ca remanierea guvernamentala nu s-a produs, asa cum preconizase el, la sfarsitul lunii iunie - inceputul lunii iulie.

"Am spus ca sigur se va remania. S-a apreciat ca remanierea sa se intarzie 60 de zile si sa dam posibilitatea guvernului sa puna in aplicare aceste masuri. Am subscris acestei decizii a partidului, asteptam sa treaca cele 60 de zile pentru a vedea daca acest termen a produs sau nu efecte pozitive. Personal, sunt nemultumit ca nu a avut loc remanierea, dar subscriu punctului de vedere pe care partidul l-a luat. Eu am spus-o atunci si va repet: atunci trebuia sa aiba loc o remaniere guvernamentala. O asteptam in toamna, daca evident lucrurile vor merge intr-o directie negativa si nu in una pozitiva", a mai declarat Oltean.