Purtatorul de cuvant al PNL, Mihai Voicu, a declarat luni, intrebat fiind de excluderea unui parteneriat de guvernare cu UDMR, ca nu s-a discutat un asemenea subiect in BPC, dar ca liderilor Uniunii nu le-ar strica un mandat sau doua de opozitie, relateaza Mediafax.

Intrebat daca in Biroul Politic conducerea PNL a discutat despre excluderea UDMR de la un viitor parteneriat politic pentru guvernare, avand in vedere declaratiile facute de presedintele Uniunii Marko Bela, Voicu a precizat ca liderilor UDMR nu le-ar strica un mandat sau doua de opozitie. "N-am discutat, dar si eu cred ca un mandat sau doua de opozitie nu le-ar strica", a sustinut liderul PNL.

Presedintele UDMR, Marko Bela, a declarat, sambata, ca reactie la avertismentul liderului PNL Varujan Vosganian despre comportamentul Uniunii, ca nu stie daca UDMR mai are nevoie de o colaborare cu PNL, tinand cont de faptul ca liberalii au adoptat un discurs nationalist.

Marko a declarat, intr-o conferinta de presa, la Cluj, ca a constatat o "metamorfoza bizara" la PNL in ultima vreme, partid care ataca UDMR in ceea ce priveste Legea educatiei. "Eu nu stiu daca mai am nevoie de o colaborare cu PNL, care a trecut printr-o metamorfoza bizara in ultima vreme. Sincer, eu m-am si pus pe ganduri, ca oi fi eu naiv, ca am declarat de mai multe ori ca suntem in relatii bune cu PNL si ca ne-am inteles foarte bine, inclusiv in problema etnica. Si acum ma trezesc ca ei sunt cei mai nationalisti. Ei ne ataca cel mai dur privind Legea Educatiei si vad cu stupefactie ca au gasit directia de atac, si anume UDMR. Varujan Vosganian ar trebui el sa ne intrebe daca noi vrem sa mai colaboram cu PNL", a spus presedintele UDMR, Marko Bela.

Vicepresedintele PNL Varujan Vosganian a avertizat, vineri, UDMR ca "se joaca cu focul", spunand ca Uniunea este la fel de vinovata ca si PDL de ceea ce se intampla in tara. Vosganian a declarat, intr-o conferinta de presa, la Cluj, ca orice colaborare viitoare a PNL cu UDMR "va avea in vedere modul in care Uniunea doreste, pe viitor, sa cautioneze sau sa isi retraga sprijinul de la acest Guvern nu sinucigas, ci ucigas, pentru ca sinucigasii isi rezolva probleme inauntrul lor".