Presedintele Uniunii Nationale pentru Progresul Romaniei (UNPR), fostul ministru al Muncii Marian Sarbu, a declarat miercuri ca nu a negociat niciun fel de functie in Guvern, asa cum apare in unele stiri, pe "surse neverificate".

"Nu am negociat niciun fel de functie in aceasta perioada, mai ales in conditiile acestea complicate pentru tara si nici nu vom negocia in continuare", a spus Marian Sarbu, potrivit Agerpres.

Sarbu a negat astfel informatiile vehiculate, marti, neoficial, de mai multi lideri PSD, despre posibila cooptare a sa (la Ministerul Muncii) si a lui Valeriu Steriu (la Agricultura) in Cabinetul Boc, dupa o eventuala remaniere.

"Informatiile respective sunt false. Singurii care au abilitati in ceea ce priveste o eventuala remaniere sunt primul ministru si seful statului. Noi nu am negociat nicio functie in Guvern, cred ca ar fi de-a dreptul penibil sa negociem functii, in conditiile economice si sociale din tara", a declarat liderul UNPR, citat de Mediafax. Atat Sarbu, cat si Steriu au calificat aceste informatii drept "speculatii".

UNPR ii exclude din partid pe parlamentarii care au votat motiunea de cenzura a PSD

UNPR este membru al coalitiei de guvernare, iar un vot impotriva Guvernului inseamna un vot impotriva UNPR, a declarat, miercuri, la finalul Biroului Politic Permanent National (BPPN) al partidului presedintele executiv, Gabriel Oprea.

''In urma votarii motiunii PSD, BPPN al UNPR a luat decizia de a-i exclude din partid pe parlamentarii care au votat alaturi de Opozitie. Nu exista niciun fel de discutii sau negocieri pe astfel de teme. Cei patru parlamentari au ales sa voteze impotriva UNPR si este normal sa nu mai faca parte din partid. UNPR demonstreaza permanent ca este un partid consecvent, un partener de guvernare serios. Noi am optat pentru stabilitate politica si la momentul formarii Guvernului si la votul pentru motiune'', a precizat Gabriel Oprea, citat de Agerpres.

El a adaugat ca votul partidului a fost in acord cu principiile sale privind asigurarea stabilitatii politice si guvernamentale, intr-o perioada extrem de dificila economic.

Potrivit lui Oprea, functia de presedinte interimar al filialei Iasi, in urma exluderii deputatului Tudor Ciuhodaru, va fi asigurata de deputatul Luminita Iordache.