Liderul PDL Vasile Blaga, ministru de Interne, a declarat, marti, ca el nu ia lectii de la Monica Macovei, mentionand ca nu ii va interzice ginerelui sau sa lucreze in privat, transmite Mediafax.

Intrebat cum comenteaza afirmatiile Monicai Macovei despre el, Blaga a raspuns: "Nu iau lectii de la Monica Macovei, fiecare a avut parcursul sau profesional inainte de '89 si dupa '89. Am spus-o si o mai spun, nu voi interzice nimanui, nici macar ginerelui meu, sa lucreze in zona privata. Ce m-a deranjat a fost ca a incheiat un contract, nu doua, cum s-a spus, dar problemele cu acela se vor rezolva in trei zile".

Macovei a declarat luni la Realitatea.net, comentand situatia lui Blaga, ca ea nu crede ca acesta nu stia despre afacere si ca liderul PDL ar fi trebuit sa plece din Guvern.

Raspunsul acesteia vine dupa ce o investigatie HotNews.ro - Kamikaze a aratat ca Ionut Rudeanu, ginerele lui Vasile Blaga, face afaceri cu societati de stat.

"Nu stiam despre afacerile ginerelui meu. (...) Dar i-am zis ca atat timp cat am eu o functie publica, sa nu mai participe la o astfel de licitatie, pentru ca este interpretabila", a delcarat ulterior Vasile Blaga.