Grupul senatorial PSD+PC a depus, miercuri, motiunea simpla cu titlul "Guvernanti, opriti umilirea pensionarilor si militarilor romani", informeaza Agerpres. Anuntul a fost facut de liderul grupului, Ioan Toma, dupa o pauza de consultari ceruta de grupul sau parlamentar la dezbaterea proiectului legii pensiilor.

"PSD sustine ca pensia publica pentru militari sa fie reglementata conform practicilor europene. Avand in vedere duplicitatea celor care guverneaza astazi, PSD depune motiunea simpla intitulata Guvernanti opriti umilirea pensionarilor si militarilor romani", a declarat liderul grupului parlamentar al PSD+PC, Ioan Toma.

In timpul dezbaterilor pe marginea proiectului legii unitare a pensiilor, grupul PSD a solicitat o pauza de consultari imediat dupa ce amendamentul mai multor senatori social-democrati privind eliminarea obligativitatii de a cotiza la sistemul public de pensii pentru militari a fost respins prin votul reprezentantilor arcului guvernamental PDL, UDMR si independenti.