Premierul Emil Boc i-a prezentat, luni, presedintelui Traian Basescu, modul in care ar urma sa functioneze Agentia Nationala de Integritate, conform proiectului Guvernului, iar seful statului a intrebat in gluma daca acest lucru presupune ca poata sa tina secret apartamentul din Mihaileanu.

Emil Boc a anuntat luni ca Guvernul a gasit o solutie in baza careia sa existe o Agentie Nationala de Integritate si sa fie respectata si decizia Curtii Constitutionale.

In baza acestei propuneri, ANI ar urma sa se ocupe de verificarea averii demnitarilor, care vor completa declaratii ce urmeaza sa fie supuse controlului public. Emil Boc a mentionat ca declaratia va cuprinde bunurile demnitarilor, fara a indica insa adresa exacta a locuintei sau imobilului. "Deci inteleg ca pot sa tin secret apartamentul din Mihaileanu", a intrebat Traian Basescu razand.

"Se va sti ca aveti un apartament in Bucuresti. Adresa exacta nu va fi in declaratia publica, ci intr-o declaratie care va fi confidentiala si va fi depozitata si analizata de ANI", a spus Emil Boc.

Premierul a mai spus ca declaratia va include numarul conturilor si suma totala detinute de un demnitar, fara a se specifica insa la ce banci au fost create.

"Deci, practic, inteleg ca este vorba despre doua declaratii: una publica si alta cu toate detaliile actuale, insa doar la ANI", a intrebat Traian Basescu, iar Emil Boc a confirmat acest lucru.