Agentia Nationala de Integritate trebuie sa existe, ea putand fi integrata chiar unui minister, spre exemplu Ministerului Finantelor, scrie luni, pe blog vicepresedinta PDL, deputata Raluca Turcan. "ANI e o miza mare pentru Romania si pentru tarile partenere care au investit in consolidarea mecanismelor de lupta impotriva coruptiei. Alaturi de DNA, ANI este una dintre institutiile care ne ajuta sa avem o societate si o clasa politica mai curate.

Solutii exista. ANI poate fi integrata intr-un minister (de exemplu cel al Finantelor); pana la urma, munca principala a ANI tine de controlul legalitatii averilor, iar in multe tari acest lucru intra in atributiile fiscului. Iar restrictionarea accesului public la anumite parti din declaratiile de avere ale demnitarilor (pentru a ne pune acord cu cele scrise in motivarea CCR) nu e o problema de fond".

''Merita sa luptam pentru ca Agentia Nationala de Integritate sa continue sa existe. Fiindca doar atunci ii vom putea combate pe cei care spun despre politicieni si partide: toti sunt la fel! Daca sustinem serios ANI, le vom putea raspunde: nu, nu toti sunt la fel! '', spune Raluca Turcan.

Aceasta considera ca ''ANI e o chestiune importanta pentru Romania si pentru relatia Romaniei cu partenerii occidentali''.

''Sunt doua semnale care n-au cum sa ne scape. Primul e evocarea problemei ANI de catre insusi presedintele Comisiei Europene, Jose Barroso. Al doilea semnal este reactia Ambasadei SUA la Bucuresti. Simplu si neechivoc: ANI trebuie sa existe!'', mai este de parere vicepresedinta PDL.