Fostul presedinte al PSD, Mircea Geoana, l-a acuzat, sambata, pe actualul lider social-democrat, Victor Ponta, ca, fiind lipsit de experienta politica, a utilizat in presa formulari "nepotrivite" cu privire la datoria cu care a preluat partidul, transmite Mediafax. Geoana a facut aceste afirmatii pe blogul personal. In replica, Ponta l-a invitat pe fostul lider PSD sa vina luni la sediul central al partidului, la sedinta BPN, si sa nu mai scrie pe blog. Intr-un interviu acordat luni HotNews.ro, Ponta a spus ca auditul financiar referitor la cheltuielile facute sub Mircea Geoana este in curs de desfasurare iar primele concluzii indica faptul ca situatia datoriilor este "foarte, foarte grava".

Geoana a spus ca Ponta, fiind lipsit de experienta politica, a utilizat formulari "nepotrivite" cu privire la datoria cu care a preluat partidul. Fostul lider a scris ca si el a preluat PSD, in 2005, cu "foarte multe datorii", dar ca "am cautat solutii elegante si serioase, asa cum este normal de la nivelul functiei cu cea mai inalta responsabilitate in PSD. In trei ani de zile, in calitate de presedinte al PSD, am coordonat 6 campanii electorale".

In replica, Ponta i-a transmis lui Geoana "sa vina luni la sedinta si sa nu mai scrie atata pe blog. Daca vine mai des la partid are mai putine motive sa scrie pe blog".

Intr-un interviu acordat HotNews.ro, Victor Ponta a spus ca auditul financiar referitor la cheltuielile facute sub Mircea Geoana este in curs de desfasurare iar primele concluzii indica faptul ca situatia datoriilor este "foarte, foarte grava". Ponta a evitat sa spuna la cat se ridica valoarea datoriilor, precizand doar ca ca ele depasesc 2 milioane de euro, cifra indicata de Mircea Geoana.

Iata cateva dintre declaratiile lui Ponta facute pentru HotNews.ro:

  • Din 20 februarie incoace, PSD-ul nu a mai acumulat absolut nici o datorie. Despre celelalte, de dinainte, situatia e foarte proasta. Dati-mi voie intai sa discut in interiorul partidului, inca o data spun, situatia e foarte, foarte grava. Sunt cheltuieli foarte mari pe care le-am mostenit, dar asta e, cand conduci un partid...Datoriile sunt peste 2 milioane de euro. Daca voi avea acordul colegilor mei, voi face si publica aceasta situatie. E o situatie foarte dificila. Dar primele masuri le-am luat. Nu mai facem alte datorii, am redus celelalte cheltuieli, cine vrea sa faca politica in opozitie face si fara cheltuieli. Avem de la bugetul de stat o suma de bani, care in acest moment ne ajunge. Nu cred ca trebuie sa ne batem la cheltuieli cu PDL, ca nici Barak Obama nu poate sa cheltuie cat cheltuie partidul domnului Berceanu-Videanu.