Europarlamentarul Cristian Preda a declarat, marti, ca subscrie "integral" observatiilor facute de presedintele Traian Basescu referitor la PDL, mentionand ca si el a sustinut in Comisia de Statut ca fiecare pozitie in partid trebuie castigata prin efort propriu si nu prin asociere intr-o lista.

"Subscriu integral observatiilor facute de presedinte, cu atat mai mult cu cat am sustinut si in Comisia de Statut ca fiecare pozitie in interiorul PDL trebuie castigata prin efort propriu si nu prin asociere intr-o lista. Cred ca este singura rezonabila in contextul public actual din Romania", a declarat Preda, pentru Mediafax.

Presedintele Traian Basescu a declarat, luni seara, la B1 Tv, ca noul mod de alegere a conducerii PDL, in care exista patru prim-vicepresedinti pe lista, in echipa candidatului la functia de presedinte al formatiunii, reprezinta "o bolsevizare a partidului", "un pas teribil inapoi".

Noul statut al PDL adoptat de Consiliul National de Coordonare prevede ca liderul motiunii care obtine majoritatea voturilor valabil exprimate in Conventia Nationala este declarat presedinte al PDL, iar primii patru semnatari din grupul de promovare a motiunii castigatoare devin prim-vicepresedinti. Al cincilea semnatar al motiunii devine secretar general al PDL, iar ceilalti 30 de semnatari devin membri ai Consiliului National de Coordonare.

Conventia Nationala a PDL va avea loc in 16 iulie. A doua zi, Consiliul National de Coordonare va alege uninominal ceilalti membri ai BPN: vicepresedintii, secretarii generali adjuncti, secretarii executivi, trezorierul.