Premierul Emil Boc si-a exprimat, joi, sustinerea pentru adoptarea Legii lustratiei, aratand ca un astfel de act normativ nu il vizeaza pe el, intrucat nu a detinut functii de conducere in fosta Uniune a Tineretului Comunist.

  • "Am fost si voi fi un sustinator al legii lustratiei si ma alatur celor care sprijina adoptarea si aplicarea ei. In 1989 aveam 23 de ani, eram student si nu am detinut nicio functie in structurile de conducere ale tineretului comunist, care sa fie vizata de legea lustratiei astfel incat aplicarea acesteia sa-mi creeze o problema, asa cum incearca unii sa acrediteze", a afirmat Emil Boc, potrivit unui comunicat al Biroului de presa al Guvernului, citat de Agerpres.

Primul ministru a tinut sa cotrazica unele informatii aparute in presa in ultima perioada, potrivit carora ar fi detinut functii de conducere in structurile comuniste: "Nu am detinut niciodata niciun fel de functie de conducere la nivelul UTC in judetul Cluj si nici pe cea de presedinte al Uniunii Asociatiilor Studentilor Comunisti din Romania, filiala Cluj, asa cum incorect s-a afirmat in presa. In calitate de student nu am beneficiat de privilegii comuniste, nu am avut la dispozitie in anii studentiei vreun apartament din caminele studentesti, birouri sau camere speciale, idei acreditate in mod tendentios de unele publicatii".

Fostul premier Adrian Nastase a scris joi, pe blogul personal, ca Emil Boc s-ar numara printre cei vizati de Legea lustratiei si a continuat sugerand ca Traian Basescu ar "vrea sa scape" de Emil Boc, prin promovarea actului normativ.