Biroul Electoral al Municipiului Bucuresti (BEM) a primit, luni seara, dosarul de inscriere a candidaturii lui Remus Cernea, ca independent, la alegerile partiale pentru Colegiul 19 din Capitala, informeaza Agerpres. Membrii Bem se vor reuni marti, incepand cu ora 10.00, in sedinta pentru a decide admiterea sau respingerea acestei candidaturi.

"BEM trebuie sa se pronunte in termen de 24 de ore fata de cerere, dar potrivit legii, inscrierile in cursa electorala sunt admise doar pentru reprezentantii partidelor politice parlamentare", a explicat Iulian Ivan, purtatorul de cuvant al biroului electoral.

Iulian Ivan a mai spus ca pana in prezent, BEM nu a inregistrat decat doua candidaturii, cea a lui Teo Trandafir - PD-L si Liliana Minca-PC, nefiind depusa nicio contestatie.

Potrivit prevederilor legale, la alegerile partiale parlamentare din 2010 au dreptul sa participe doar partidele politice si aliantele care au trecut pragul electoral de 5% la parlamentarele din 2008.

El considera ca Remus Cernea va contesta decizia in cazul in care candidatura sa va fi respinsa, asa cum a procedat si la alegerile partiale din 17 ianuarie, care s-au organizat pentru Colegiul nr.1 din Capitala.

Alegerile partiale pentru Colegiul uninominal nr. 19 din Sectorul 4 al Capitelei vor avea loc pe 25 aprilie. Campania electorala va incepe pe 10 aprilie si se va incheia pe 24 aprilie..