Senatorul PSD Miron Mitrea a declarat, marti, pentru Mediafax, ca face apel la boicotarea Congresului PSD, respectiv la neparticiparea la acest for statutar, daca liderul partidului, Mircea Geoana, nu va renunta la aranjamente pentru fraudarea alegerilor interne din partid.Mitrea l-a acuzat pe Mircea Geoana, ca, impreuna cu "gasca" din jurul sau, a eludat decizia Consiliului National privind norma de reprezentare si a stabilit propria norma, pe care a trimis-o deja in judete, pentru a fi aplicata la nivelul Conferintelor Judetene.

"Desi Consiliul National a stabilit ca norma de reprezentare sa fie apanajul Comitetului Executiv, acesta e convocat saptamana viitoare, deci dupa ce au loc Conferintele Judetene. Norma de reprezentare a fost transmisa in teritoriu verbal, fiind stabilita de catre o echipa din jurul lui Mircea Geoana, pe baza unor elemente care nu au nimic de-a face, din punctul meu de vedere, cu realitatea. Norma de reprezentare are la baza rezultatele din turul doi al alegerilor prezidentiale, ca si cum noi am fi un partid PSD plus PNL", a explicat Mitrea.

"Norma a fost facuta ca sa-l avantajeze pe Marian Vanghelie, care in turul intai al alegerilor prezidentiale a iesit pe locul trei. E de inteles ca, impreuna cu liberalii, a iesit pe locul intai. Daca se alegea un criteriu normal, cel politic, privind voturile obtinute de PSD, Vanghelie ar fi avut mai putini delegati care sa-l sprijine pe Geoana. Mi se pare grav ca se eludeaza decizia Consiliului National si Statutul", a aratat Mitrea.

In opinia sa, este evident ca Geoana a cerut organizarea rapida a Congresului pentru ca ceilalti candidati sa nu aiba timp sa ia legatura in mod serios cu organizatiile din tara. Mitrea a precizat ca organizarea rapida a Congresului, norma de reprezentare si modul in care Geoana o impune - in favoarea "gastii" din jurul lui - reprezinta dovezi clare ca liderul PSD doreste sa fraudeze alegerile interne din PSD.

"Geoana vrea sa introduca un sistem bazandu-se pe acest aranjament al candidatilor in care sa puna in fata Congresului o echipa pe care o prefabrica el. (...) In aceste conditii, daca nu se renunta la aceste aranjamente evidente pe care le face Mircea Geoana, eu am sa fac apel la boicotarea Congresului. Daca nu renunta la incercarea de a falsifica Congresul PSD, eu am sa fac apel la boicotare, in sensul neparticiparii la Congres", a spus Mitrea.