VIDEO Ministrii cabinetului Boc IV sunt audiati marti in comisiile de specialitate din Parlament

de Carla Dinu     HotNews.ro
Marţi, 22 decembrie 2009, 6:49 Actualitate | Politic


La Parlament incep marti de la ora 11:00 audierile ministrilor propusi pentru noul cabinet Boc. Ei vor fi audiati in comisiile de specialitate urmand ca miercuri incepand cu ora 9:30  sa aiba loc votul de investitura. Lista cu numele ministrilor si programul de guvernare au ajuns, duminica, in Parlament.

Birourile Permanente reunite ale Parlamentului au stabilit urmatorul program pentru audieri:

Ora 11 :00  
 • Vasile Blaga, ministrul Administratiei si Internelor, va fi audiat de Comisia pentru administratie publica, amenajarea teritoriului si echilibru ecologic, Comisia pentru aparare, ordine publica si siguranta nationala (Camera Deputatilor) si Comisia pentru administratie publica, organizarea teritoriului si protectia mediului, Comisia pentru aparare, ordine publica si siguranta nationala (Senat). 
 • Sebastian Vladescu, ministrul Finantelor Publice, va fi audiat de Comisia pentru buget, finante si banci (Camera Deputatilor) si Comisia pentru buget, finante, activitate bancara si piata de capital (Senat)
 • Adriean Videanu, ministrul Economiei, Comertului si Mediului de Afaceri, va fi audiat de Comisia pentru politica economica, reforma si privatizare, Comisia pentru industrii si servicii (Camera Deputatilor) si Comisia economica, industrii si servicii, Comisia pentru privatizare si administrarea activelor statului (Senat)
 • Kelemen Hunor, ministrul Culturii si Patrimoniului National, va fi audiat de Comisia pentru cultura, arte, mijloace de informare in masa (Camera Deputatilor), Comisia pentru cultura, arta si mijloace de informare in masa (Senat) si de Comisia permanenta comuna a Camerei Deputatilor si Senatului pentru relatia cu UNESCO
 • Catalin Predoiu,  ministrul Justitiei, va fi audiat de Comisia juridica, de disciplina si imunitati, Comisia pentru cercetarea abuzurilor, coruptiei si pentru petitii, Comisia pentru drepturile omului, culte si problemele minoritatilor nationale (Camera Deputatilor) si Comisia juridica, de numiri, disciplina, imunitati si validari, Comisia pentru cercetarea abuzurilor, combaterea coruptiei si petitii, Comisia pentru drepturile omului, culte si minoritati (Senat)
 • Mihai Seitan, ministrul Muncii, Familiei si Protectiei Sociale, va fi audiat de Comisia pentru munca si protectie sociala, Comisia pentru egalitatea de sanse pentru femei si barbati, Comisia pentru sanatate si familie (Camera Deputatilor) si Comisia pentru munca, familie si protectie sociala, Comisia pentru egalitatea de sanse (Senat)
Ora 11.30
 • Teodor Baconschi, ministrul Afacerilor Externe, va fi audiat de Comisia pentru politica externa (Camera Deputatilor), Comisia pentru politica externa (Senat) si Comisia pentru afaceri europene a Parlamentului Romaniei
 • Petru Funeriu, ministrul Educatiei, Cercetarii, Tineretului si Sportului, va fi audiat de Comisia pentru invatamant, stiinta, tineret si sport (Camera Deputatilor) si Comisia pentru invatamant, stiinta, tineret si sport (Senat)
Ora 13.00
 • Radu Berceanu, ministrul Transporturilor si Infrastructurii, va fi audiat de Comisia pentru industrii si servicii, Comisia pentru politica economica, reforma si privatizare (Camera Deputatilor) si Comisia economica, industrii si servicii, Comisia pentru privatizare si administrarea activelor statului (Senat)
 • Laszlo Borbely, ministrul Mediului si Padurilor, va fi audiat de Comisia pentru administratie publica, amenajarea teritoriului si echilibru ecologic, Comisia pentru agricultura, silvicultura, industrie alimentara si servicii specifice (Camera Deputatilor) si Comisia pentru administratie publica, organizarea teritoriului si protectia mediului, Comisia pentru agricultura, silvicultura si dezvoltare rurala (Senat)
 • Gabriel Oprea, ministrul Apararii Nationale, va fi audiat de Comisia pentru aparare, ordine publica si siguranta nationala (Camera Deputatilor) si Comisia pentru aparare, ordine publica si siguranta nationala (Senat)
 • Cseke Attile, ministrul Sanatatii, va fi audiat de Comisia pentru sanatate si familie (Camera Deputatilor) si Comisia pentru sanatate publica (Senat) 
Ora 14.00
 • Gabriel Sandu, ministrul Comunicatiilor si Societatii Informationale, va fi audiat de Comisia pentru tehnologia informatiei (Camera Deputatilor) si Comisia economica, industrii si servicii (Senat) 
Ora 15.00
 • Mihail Dumitru, ministrul Agriculturii si Dezvoltarii Rurale, va fi audiat de Comisia pentru agricultura, silvicultura, industrie alimentara si servicii specifice, Comisia pentru administratie publica, amenajarea teritoriului si echilibru ecologic (Camera Deputatilor) si de Comisia pentru agricultura, silvicultura si dezvoltare rurala, Comisia pentru administratie publica, organizarea teritoriului si protectia mediului (Senat)
Ora 17.00
 • Elena Udrea, ministrul Dezvoltarii Regionale si Turismului, va fi audiata de Comisia pentru administratie publica, amenajarea teritoriului si echilibru ecologic, Comisia pentru industrii si servicii (Camera Deputatilor) si Comisia pentru administratie publica, organizarea teritoriului si protectia mediului, Comisia economica, industrii si servicii (Senat) 
Sase dintre cei propusi au fost ministri si in primul Guvern Boc.

Pentru a trece de Parlament, guvernul Boc are, teoretic, 239 voturi "pentru", doar cu trei mai mult decat minimul necesar. PSD si PNL au anuntat ca nu vor vota noul cabinet Emil Boc.

Citeste doar ceea ce merita. Urmareste-ne si pe Facebook si Instagram.

1972 vizualizari

 • -2 (6 voturi)    
  durerile de spate (Marţi, 22 decembrie 2009, 9:39)

  cryss [anonim]

  daca aveti probleme la coloana vertebrala, www.dureri-de-spate.page.tl se pot trata 90% din bolile coloanei, inclusiv discopatii, hernii de gr1 si 2, scolioze gr1,2,3 si curbura mare
 • +6 (6 voturi)    
  Cu speranta ! (Marţi, 22 decembrie 2009, 9:55)

  Quasimodo [utilizator]

  Dupa Circul politic din ultimii ani sa speram ca va urma o altfel de perioada in care cei aflati acum la guvernare sa aibe puterea sa priveasca Inainte, sa dovedeasca ca isi merita pozitiile castigate la limita si sa incerce sa treaca Romania de acesta perioada grea. PDL are o mare responsabilitate, de acum inainte nu mai exista motive de incrancenare in guvern, au o majoritate ce va trebui sa se caleze puternic pe Realitatile noastre.
 • +2 (4 voturi)    
  Care a fost cabinetul Boc 3? (Marţi, 22 decembrie 2009, 9:57)

  bilbofil [utilizator]

  Primul cabinet Boc a fost cel de mare coalitie PDL-PSD. Al doilea a fost eventual varianta provizorie minoritara de dupa iesirea din guvern a PSD, care fiind minoritara a fost demisa de Parlament. Cel mai recent cabinet Boc este cel propus acum spre invstire.

  Va rog, cine imi poate spune care a fost al treilea cabinet Boc?
  • 0 (2 voturi)    
   Cabinetul Boc 3 (Marţi, 22 decembrie 2009, 10:34)

   Lucian_Mares [utilizator] i-a raspuns lui bilbofil

   a fost de fapt cabinetul Lucian Croitoru picat de parlament, denumit boc 3 pentru ca de fapt era boc2 fara boc.
  • 0 (2 voturi)    
   boc3 (Marţi, 22 decembrie 2009, 10:37)

   bratos [anonim] i-a raspuns lui bilbofil

   cred ca cel dupa invalidarea lui Croitoru
  • +2 (4 voturi)    
   Caterinca (Marţi, 22 decembrie 2009, 10:48)

   nico2 [utilizator] i-a raspuns lui bilbofil

   Nu exista un guvern Boc 3 sau 4.Este doar circoteca PSD+PNL. Au incercat sa induca maselor informatii false.Exista doar Guvernul Boc si atat.Nici Boc1 nici 2.Doar atat - Guvernul Boc.Practic, dupa demiterea guvernului Boc ( PSD+PD-L) , a fost desemnat Croitoru care a fost respins ,apoi Negoita care si-a depus mandatul ptr. ca expirase timpul legal ptr. a fi supus votului in Parlament.Acum Boc a fost desemnat ptr. formarea unui nou guvern. Foarte simplu.Daca nu trece vom vedea reactia presedintelui.
  • +1 (1 vot)    
   nu se numara (Marţi, 22 decembrie 2009, 11:37)

   meticulos [anonim] i-a raspuns lui bilbofil

   remanierile, ci numai trecerea prin investitura. Asa a fost Tariceanu 1 si Tariceanu 2, deci este Boc 1 si Boc 2. restul e mass-media ca sa dea impresie negativa in public. Traiasca verticalitatea presei si a mogu-viziunilor.
 • +6 (8 voturi)    
  Vrajeala (Marţi, 22 decembrie 2009, 10:41)

  nico2 [utilizator]

  Dupa mascarada audierilor politice ale cabinetului Croitoru nu vad ce rost mai au aceste audieri.Daca acum 1 luna parlamentarii din comisii si-au dat cu stangul in dreptul, incercand sa puna piedici guvernului propus, acum se dau mari specialisti. Sunt niste maimutoi care danseaza dupa cum le dicteaza interesele. Decat sa mai piarda vremea, pe banii nostrii, mai bine trec la votarea guvernului. Au sange in ei sa-l pice?La cat au muncit in aceasta luna nici nu ar trebui sa fie platiti. Sa aduca bani de casa ca au fost cazati la hotel de 5 stele. Telefoanele de serviciu ar trebui returnate. La fel si masinile de serviciu. Ptr. maimutele din parlament putem sa le oferim ceva banane refuzate si cateva portocale alterate.
  • +3 (3 voturi)    
   "Specialistii" (Marţi, 22 decembrie 2009, 10:59)

   Quasimodo [utilizator] i-a raspuns lui nico2

   Evident, Spectacolul politic trebuia sa se desfasoare la Scena deschisa in prag de Alegeri, mult efort au facut dragii nostri parlamentari...N-as avea nimic de obiectat, probabil Asta este politica, DAR o asemenea manipulare si pe o asemenea durata de timp, a fost deja mult prea mult, efectiv multi romani s-au simtit jigniti. Oricum....ceva s-a demonstrat in ultimii ani, maturitatea romanilor este in continua crestere
   • +1 (1 vot)    
    avem vot uninominal (Marţi, 22 decembrie 2009, 11:41)

    naiv [anonim] i-a raspuns lui Quasimodo

    Dragilor, sa-i trezim la realitate pe alesi. Ei sunt raspunzatori in fata noastra, a alegatorilor, nu in fata sefilor de partid! Noi i-am trimis in parlament, noi ii scoatem. Si pe cei ce sforaie in parlament si pe cei ce chiulesc si pe cei ce pun nepoatele sa voteze si pe cei ce stau la TV in loc sa faca legi si pe cei ce fac spume la gura la TV si pe cei iesiti pe locul trei (adica impotriva majoritatii din colegiu). Noi avem vot uninominal: sa-l folosim!!!
 • -3 (3 voturi)    
  APEL CATRE ROMANI! (Marţi, 22 decembrie 2009, 11:03)

  Initiativa [anonim]

  Constatam cu regret ca guvernul Boc, girat de domnul Presedinte Traian Basescu drept un guvern reformator, continua lista de compromisuri grave facute de guvernarile anterioare ale Romaniei in favorare unei minoritati etnice si in DEFAVOAREA interesului national doar pentru a se mentine la putere.

  Atragem atentia ca acest apel nu se indreapta impotriva niciunei minoritati anume din Romania, caci suntem convinsi in dreptul fundamental al fiecarui cetatean de a-si pastra identitate culturala intr-un stat european si modern. Credem INSA cu tarie ca minoritatile care traiesc in Romania au de la un anumit punct si RESPONSABILITATEA de a depune eforturi pentru a se INTEGRA in societatea romaneaca, ca de exemplu prin a folosi si invata limba oficiala a statului.

  In aceasta ordine de idei compromisul facut fata de UDMR prin promisunea de a promova legi care sa RESTRANGA UTILIZAREA LIMBII ROMANE in adminsitratie si invatamant (vezi programul de guvernare negociat de PD-L cu UDMR la punctul „Politici in domeniul relatiilor interentnice”: 1) Crearea cadrului legal privind extinderea utilizarii limbii materne in administratie, 2) Largirea cadrului invatamantului in limba materna pe specialitati si niveluri de instruire - primar, profesional, gimnazial, universitar) este UN COMPROMIS GRAV ce contravine interesului national mentionat mai sus care ajuta UDMR in a-si atinge scopul final si oficial declarat de a obtine in mod TREPTAT AUTONOMIE TERITORIALA pe criterii etnice in judetele Harghita si Covasna, profitand de disensiunile din viata politica romaneasca de dupa Revolutie (vezi www.udmr.ro).

  Facem deci apel la TOTI cetatenii romani sustinatori ai interesului national, care au votat PD-L, de a se adresa reprezentatilor alesi de fiecare din Parlamentul Romaniei cu cererea de a NU vota programul de guvernare negociat cu UDMR si de a face astfel uz de dreptul conferit de votul uninominal pentru a combate o disciplina de partid de tip ceausist.
  • +1 (1 vot)    
   reforma statului (Marţi, 22 decembrie 2009, 11:10)

   popcorn monta [utilizator] i-a raspuns lui Initiativa

   sa scapam de postaci.vroiati toti un prim ministru neamt si acum ca sunt unguri in guvern e nasol.nu va e rusine?nu trece guvernul anticipate sa mai scapam dracului de gunoaie gen ghise.basescu te rog anticipate si daca se poate si 100 de parlamentari destia de 2 lei
  • +2 (2 voturi)    
   Racoreste-te amice ! (Marţi, 22 decembrie 2009, 11:14)

   Quasimodo [utilizator] i-a raspuns lui Initiativa

   Lumea a evoluat, Europa de astazi va fi o Europa unita fara sentimente de tipul celor invocate de tine. Stai pe pace, Nimeni nu va afecta integritatea Romaniei, avem atatea lucruri de rezolvat IMPREUNA, maghiari si romani, au trecut vremurile cu provocari a la "Tg Mures" !
 • +1 (1 vot)    
  audieri ministri (Marţi, 22 decembrie 2009, 11:25)

  bc [anonim]

  aproape toti propusii au bube in cap. vladescu e cunoscut prin performantele pe care nu le-a avut si prin circul taxei auto. a cautat formula prin care el, tariceanu si in general cei cu firme de vanzari auto, sa-si burduseasca conturile. tariceanu a deziluzionat pnl-isti si simpatizantii. asa cum viata bate filmul, la tariceanu umflarea conturilor, bate incalzirea globala. nu ma pot abtine sa nu le spun - sa sa ie fie rusine.
  • +1 (1 vot)    
   nu ai dreptate! (Marţi, 22 decembrie 2009, 11:44)

   cinic [anonim] i-a raspuns lui bc

   un ministru de finante face politica premierului. Iti aduci aminte de Ionutz Popescu dat afara de Tariceanu? dar de Razvan Ungureanu? Tariceanu a vrut taxa auto (el e importator de Citroen) si Vladescu s-a executat. Acum sunt altre repere (inclusiv FMI) si va face ce i se va cere. Un ministru spune "cum" , nu "ce"!
 • +1 (1 vot)    
  Si pe Hotnews v-ati luat dupa Realitatea (Marţi, 22 decembrie 2009, 11:30)

  anca [anonim]

  Eu cand aud prostia asta cu Boc 4 nu stiu ce sa mai cred ...Au fost doua nominalizari ale lui Boc , in 2008 si acum. De unde 4 ?
  Chestia asta cu Boc 4 a fost spusa pe Realitatea prima data . Trebuie sa se ia atata lume dupa Realitatea ?


Abonare la comentarii cu RSS
Întâlniri on-line | #deladistanță

Top 10 articole cele mai ...Hotnews
Agenţii de ştiri

Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.powered by
developed by