Membrii Biroului Electoral Central au intrerupt activitatea de renumarare a voturilor, dupa ce au lucrat fara pauza de vineri de la ora 19.00. Activitatea va fi reluata duminica dimineata, la ora 8.00. Pana atunci, la Bucuresti vor fi aduse buletinele declarate nule din 5 judete, iar duminica dupa-amiaza cele din strainatate, informeaza NewsIn. Surse din cadrul Biroului Electoral Central au declarat pentru agentia de presa citata ca, pana la suspendarea activitatii, s-au renumarat 72.212 de voturi nule, din 27 de circumscriptii.

Membrii Biroului Electoral Central trebuie sa renumere cele 138.476 de buletine nule de vot, pana luni la ora 15.00. Decizia a venit vineri dimineata, de la Curtea Constitutionala. Toate buletinele de vot au fost depozitate la tribunalele judetene si trebuie aduse la Bucuresti.

Dupa o corespondenta intre Biroul Electoral Central si Curtea Constitutionala, membrii BEC au inceput vineri seara renumararea voturilor nule, cu buletinele de vot din judetul Ilfov. Membrii BEC s-au pregatit vineri, pana la ora 19.00, pentru sedinta maraton ce se desfasoara pe parcursul intregului weekend, aprovizionandu-se cu platouri cu mancare, baxuri cu bauturi racoritoare, dar si cu opt paturi pliante.

Pana la ora 12, potrivit ImpactNews.ro, BEC a reusit sa finalizeze numaratoarea voturilor nule din 27 de circumscriptii, dintr-un total de 48. Rezultatele de pana acum arata ca Traian Basescu are 629 voturi valide inregistrate ca nule, iar Mircea Geoana are 551.