"PSD s-a fript rau de tot cu PDL, un eventual nou guvern cu democrat-liberalii este exclus. Daca Traian Basescu nu accepta un executiv PSD – PNL – UDMR, atunci am fi dispusi sa sprijinim un guvern minoritar PDL". Aceste afirmatii au fost facute la RFI de vice-presedintele PSD, senatorul Ilie Sarbu.

"Solutia va fi, daca si PNL si UDMR ar respecta ceea ce noi am discutat, sa-si asume domnul Basescu cu echipa dansului guvernarea, cu Guvern minoritar, noi sa-l trecem in Parlament, sa-l ajutam si punctual pe fiecare situatie in parte sa avem o discutie, cand vorbesc de buget, de problemele mari, nu de legile ordinare, de initiative legislative ale senatorilor si deputatilor care trec sau nu trec in plen", a explicat el.

Intrebat daca PSD ar fi dispus, la limita, sa sustina un Guvern minoritar PDL sau PDL - UDMR, fostul ministru al Agriculturii a raspuns: "Da, mi se pare firesc, daca asta va fi ultima formula, dar sa-si asume - asa cum dansul spune - transparent responsabilitatea".

Liderul social-democrat nu da nicio sansa unui guvern PDL-PSD desi admite ca "in politica se spune sa nu zici niciodata 'niciodata', ca si in dragoste".

"Dar noi ne-am fript rau de tot si nu mai incercam o conciliere sau o reconciliere", a subliniat Ilie Sarbu.