Primarul municipiului Sibiu, Klaus Iohannis, a declarat luni, imediat dupa aflarea rezultatelor partiale comunicate de BEC, ca a renuntat sa mai mearga la Bucuresti, pentru intalnirea cu liderii PSD si PNL, Mircea Geoana si Crin Antonescu.

'Nu voi merge la Bucuresti. Pentru mine, urmatorii pasi vor fi cei obisnuiti, ca primar al municipiului Sibiu. Pentru ceilalti, vom vedea' - a afirmat Iohannis.

Primarul Sibiului, Klaus Johannis, a declarat luni, ca, in momentul de fata, daca rezultatele raman asa cum au fost prezentate de BEC, este exclusa posibilitatea ca el sa mai devina premier.

Acesta a precizat ca nu va accepta o eventuala propunere de a prelua Guvernul din partea lui Traian Basescu, dar nici un post de ministru.

Intrebat daca este posibil un Guvern PDL-PSD, Johannis a raspuns: "Cu mine prim-ministru, nu. Este posibil sa se reorienteze partide sau parti din partide, pana la urma trebuie sa avem un Guvern", a declarat acesta, citat de NewsIn.

"Rezultatele au fost in marja de eroare si asta este: poporul a votat, poporul are dreptate", a comentat Johannis diferenta intre exit poll-uri de duminica seara care il dadeau pe Mircea Geoana castigator si intre cele oficiale ale BEC de luni dimineata, in care Traian Basescu ocupa primul loc. In acest context, Johannis a aratat ca el exclude posibilitatea sa mai devina premier. "In momentul de fata, daca rezultatele raman asa cum le stim in aceasta dimineata, exclud varianta", a mai declarat el.

Intrebat ce va face in continuare, Johannis a declarat: "Pentru mine urmatorii pasi vor fi cei obisnuiti, ca si primar al municipiului Sibiu, pentru ceilalti vom vedea", a mai aratat el, precizand ca in cursul acestei zile nu va merge la Bucuresti.

Traian Basescu a castigat in Sibiu, cu peste 61%

Traian Basescu a castigat alegerile de duminica in judetul Sibiu cu un scor de peste 61 de procente, la o diferenta de 47.540 de voturi fata de contracandidatul sau, Mircea Geoana, care a obtinut aproape 39 la suta din voturi, conform rezultatelor finale comunicate de Biroul Electoral Judetean (BEJ).

In urma cu cinci ani, Basescu a obtinut la Sibiu peste 70 de procente, fata de 61 la suta, in prezent.