Alegatorii care in ziua scrutinului se afla in alta localitate decat cea de domiciliu pot vota la sectiile speciale. Acestia trebuie sa declare in scris pe propria raspundere ca nu au mai votat. In cele 34 de sectii speciale din Bucuresti au fost suplimentate cabinele de vot.

Vezi aici sectiile speciale de vot din intreaga tara

Biroul Electoral Central a decis, in urma analizarii situatiei din primul tur, cand la sectiile speciale alegatorii au asteptat ore in sir sa voteze, iar unii chiar nu au reusit sa o faca pana la inchiderea urnelor din cauza aglomeratiei, sa suplimenteze numarul cabinelor de vot.

Sectiile speciale de vot sunt in locuri precum Gara de Nord, Gara Obor, caminele din Politehnica si Grozavesti si cateva spitale, numarul fiind acelasi ca in turul I, dar cu mai multe cabine de vot.

Astfel, in fiecare sectie speciala vor fi atatea cabine de vot, cate stampile cu mentiunea "Votat" au fost repartizate sectiei.

Pentru fluidizarea procesului electoral, cinci membri ai sectiilor de votare sa sprijine alegatorii in completarea declaratiilor pe proprie raspundere.

De asemenea, in Gara de Nord, Gara Obor si la Aeroportul Baneasa vor fi difuzate anunturi audio cu informatii privind adresele sectiilor de votare speciale din Capitala.

Prefectura Bucuresti posteaza, din ora in ora, comunicate privind cele mai aglomerate si cele mai putin aglomerate sectii de votare speciale.

Vezi aici sectiile speciale de vot din intreaga tara

Vezi aicisectiile speciale de vot din Bucuresti

Vezi aicicat de aglomerate sunt sectiile speciale de vot din Bucuresti

Vezi mai jos un material video despre sectiile votare din Bucuresti.