UDMR nu a incheiat nicio intelegere cu PRM pentru sustinerea comuna a candidatului PSD la prezidentiale, Mircea Geoana. Dezmintirea vine de la fostul candidat al Uniunii Democrate Maghiare din Romania la presedintie, Kelemen Hunor.

Intr-o declaratie postata pe site-ul UDMR, Kelemen Hunor califica stirile aparute in presa potrivit carora in judetul Sibiu ar exista o intelegere intre Uniune si Partidul Romania Mare ca fiind dezinformari si le infirma in mod categoric. "UDMR nu a incheiat si nu va incheia niciodata niciun fel de intelegere cu PRM, deoarece UDMR respinge extremismul reprezentat de partidul lui Corneliu Vadim Tudor", se arata in comunicat.

Uniunea Democrata Maghiara din Romania subliniaza ca singurul acord de colaborare semnat pana acum a fost cu Partidul National Liberal. Explicatiile survin la o zi dupa ce presedintele social-democratilor sibieni, deputatul Ioan Cindrea, a anuntat ca PRM si UDMR fac campanie impreuna unui candidat. Potrivit acestuia, organizatiile judetene ale PSD, PNL, UDMR, PRM, PAS, Partida Rromilor, la care se adauga si Blocul National al Revolutionarilor s-au unit pentru a-i face campanie, pentru turul doi al prezidentialelor, candidatului PSD, Mircea Geoana.

Replica a venit imediat de la liderul PRM, Corneliu Vadim Tudor, care a negat vehement la Realitatea Tv ca ar exista o intelegere PRM-UDMR.