Presedintele PDL, Emil Boc, a declarat luni ca romanii au dat prin vot cel mai bun argument pentru o guvernare de dreapta: "Voturile romanilor reprezinta adevarata realitate si nu declaratiile politicienilor; romanii au votat clar pentru centru dreapta".

"Eu cred ca romanii le-au dat si ne-au dat cel mai bun argument, atat in noimebrie 2008, cat si in noiembrie 2009. Romanii au dat procente majoritare unei guvernari de centru dreapta. Important este ca si politicienii sa recepteze mesajul romanilor", a precizat luni presedintele democrat-liberalilor, Emil Boc.

Reactia vine dupe ce luni liderul PNL, Crin Antonescu a declarat ca este exclusa orice colaborare cu Traian Basescu. "Basescu nu este un candidat de dreapta, cum sustinea aseara, este un candidat populist, un om care va abuza de orice", a declarat Antonescu. O eventuala sustinere a lui Mircea Geoana in turul doi al alegerilor prezidentiale nu va fi rezultatul unor trocuri pentru postul de premier, ci va avea in vedere convenirea asupra "proiectului Johannis", care nu poate fi facut cu Traian Basescu, a adaugat Antonescu.