Premierul in exercitiu Emil Boc, care a participat la ceremonia de aniversare a 30 de ani de la infiintarea metroului bucurestean, a fost huiduit de sindicalistii prezenti la intrarea in restaurantul unde este sarbatorit evenimentul, relateaza NewsIn. Dupa ce sindicalistii de la metrou, prezenti la aniversare, au inceput sa il huiduie, premierul a ripostat spunandu-le ca ar fi mai bine sa se uite in oglinda, deoarece s-au "jucat" cu atatea milioane de bucuresteni.

  • "E bine ca justitia v-a dat lovitura care trebuia. Bucurestenii v-au dat o lectie. (...) Dupa doua zile de stat in strada sa ne vedem aici este un lucru deosebit", a spus Boc.
  • Reprezentantii sindicatelor au strigat: "In ianuarie nu veti mai fi. Rusine!".

Tribunalul Bucuresti a decis, miercuri, sa admita actiunea Metrorex si sa constate nelegalitatea grevei sindicalistilor de la metrou, dispunand totodata incetarea de indata a grevei. Angajatii de la metrou au fost marti si miercuri in greva generala, iar trenurile nu au circulat in intervalul orar 04.00-16.00. Peste 300.000 de oameni care foloseau zilnic metroul in intervalul 05.00-16.00 au fost nevoiti sa utilizeze alte mijloace de transport. In cele doua zile de greva traficul rutier a fost grav afectat, chiar daca RATB a suplimentat capacitatea de transport cu 200 de autobuze, troleibuze si tramvaie.

Metroul bucurestean a implinit joi 30 de ani de la punerea in circulatie a primului tronson de metrou Semanatoarea (in prezent Petrache Poenaru) - Timpuri Noi.