"I-am spus foarte clar sefului statului ca ne-am gandit, ca am creat o majoritate, ca am venit cu o solutie rezonabila - Klaus Johannis. Majoritatea in Parlament este formata din partidele prezente in Parlament, domnul presedinte poate filozofa oricat. El tine in loc o tara intreaga si isi bate joc de o tara intreaga, nu avem timp de jocuri politice. Daca doreste, domnul presedinte se poate juca in curtea Palatului Cotroceni, dar Parlamentul decide ce fel de Guvern trece", a afirmat, joi, liderul PNL, Crin Antonescu.

Declaratiile lui Crin Antonescu:

  • Cred ca i-am dat domnului presedinte o solutie rezonabila prin nominalizarea unui independent. I-am aratat ca aceasta majoritate nu s-a strans sa-i faca in necaz domnului presedinte, ci ca sa gaseasca o solutie rezonabila.
  • Daca aceasta majoritate ma propunea premier pe mine sau pe domnul Geoana, domnul presedinte ar fi tipat ca din gura de sarpe, ca nu vrea Guvern politic.
  • Cred ca noi am dat o solutie rezonabila. Presedintele n-are nicio litera in Constitutie care sa-i permita sa impuna ce fel de guvern vrea. De altfel, domnul presedinte a declarat, anterior, ca are o parere buna despre domnul Johannis.
  • Daca am intra in campania electorala in aceasta criza, PNL ar fi avantajat, insa nu imi doresc acest lucru.
  • Daca voi fi ales presedinte, Klaus Johannis va fi prim-ministrul pe care il voi desemna.
  • Guvernul Johannis nu va avea specialisti numiti de partide.

Afirmatiile lui Crin Antonescu vin cu mai putin de o ora inainte de declaratia de presa pe care urmeaza sa o sustina seful statului, de la care se asteapta sa nominalizeze un nou premier.

Traian Basescu a respins, miercuri, propunerea noii majoritati din Parlament, PSD-PNL-PC-UDMR, de a-l desemna pe Klaus Johannis in fruntea noului Guvern. Seful statului ar putea desemna, joi, un premier nominalizat de PDL, in conditiile in care a afirmat ca democrat-liberalii reprezinta partidul cu cele mai multe mandate in legislativ si au dreptul sa propuna un premier.