PD-L va cauta sprijin pentru Guvernul minoritar in randul parlamentarilor PSD si PNL nemultumiti de deciziile luate de conducerile acestor formatiuni, a declarat, luni, intr-un interviu la RFI, prim-vicepresedintele democrat-liberal Adriean Videanu. In plus, PDL spera sa fie sprijinit si de UDMR, formatiune membra a Partidului Popular European, ca si democrat-liberalii.

  • "Vom initia discutii cu parlamentari, cu grupuri parlamentare, in ideea de a incerca sa gasim o sustinere parlamentara. Eu sper in sprijinul UDMR-ului, ca membru al Partidului Popular European. Sunt foarte multi parlamentari PNL care au fost nemultumiti de decizia conducerii de anul trecut de a nu participa la guvernare decat obtinand functia de prim-ministru, sunt parlamentari PSD care sunt total nemultumiti de decizia conducerii partidului de a rupe protocolul coalitiei", a afirmat Adriean Videanu.

Ministrul Economiei a admis faptul ca Romania va traversa o perioada care "nu va fi facila", dar spune ca, pe fondul celor 3 crize - economica, politica si sociala, ultima cauzata de "neintelegerea profunda legata de legea salarizarii" - " cineva totusi trebuie sa conduca tara si noi ne asumam cu toate riscurile care incumba de aici gestionarea acestei tari. Cu alte cuvinte, in termeni marinaresti, daca imi permiteti, incercam sa iesim cu nava din furtuna in aceasta perioada dificila."

Referindu-se la legea salarizarii unitare, Adriean Videanu a tinut sa sublinieze ca "absolut nimeni din tara aceasta din sectorul bugetar nu va pierde la salariul pe care il are astazi, la castigul de natura salariala pe care il are astazi. Legea salarizarii nu face nimic altceva decat sa vina sa incerce sa corecteze anumite anomalii legat de legile speciale care au existat in trecut si care au facut ca in sectorul bugetar sa fie diferente foarte mari."