"Este obligatoriu ca Romania sa primeasca a doua transa a imprumutului FMI in conditiile in care in septembrie si octombrie vom avea o gaura la buget destul de semnificativa", a declarat presedintele PSD, Mircea Geoana. "Dupa cum arata cifrele economice si starea bugetului national, este evident ca urmeaza o perioada foarte dificila in a doua parte a anului", a adaugat liderul social-democrat.

Geoana a spus ca scaderea veniturilor bugetului de stat si nevoia de finantare a deficitului in crestere "ne indica ca o masura obligatorie indeplinirea conditiilor pentru ca, la 15 septembrie, Romania sa poata sa primeasca cea de-a doua transa a imprumutului de la FMI si CE".

Legat de vizita expertilor FMI in Romania, Geoana a spus ca "e o saptamana dificila" si a facut apel la guvern pentru a gasi solutii de indeplinire a conditiilor pentru ca Romania sa poata obtine banii de la Fond si de la Comisia Europeana.

Pe de alta parte, Geoana a spus ca "sunt in sfarsit vesti mai bune din America. Criza a inceput din America si probabil se va sfarsi cand economia SUA isi va reveni", vorbind despre o posibila relansare economica in Romania in anul 2010.