Cezar Preda, unul dintre liderii PD-L, a declarat marti ca premierul Emil Boc ar fi trebuit sa faca o restructurare drastica a Guvernului odata cu demisia Monicai Iacob Ridzi, apreciind ca cel putin patru ministere ar trebui desfiintate si ca, in prezent, avem de-a face cu un Cabinet pentru "plata oamenilor politici", anunta NewsIn.

Vicepresedintele democrat-liberal crede ca Guvernul ar trebui sa dea dovada de solidaritate cu romanii in aceasta perioada de criza si ca structura stufoasa a Executivului nu este in concordanta cu actualul context, existand cel putin patru ministere a caror existenta nu este justificata.

Cezar Preda a criticat ministerele care au oferit prime de vacanta angajatilor si a declarat ca nu exista vointa politica pentru a indeplini promisiunile de la inceputul guvernarii.

"Demisia doamnei Ridzi era momentul pentru o restructurare foarte puternica. Romania are nevoie sa vada si din partea Guvernului o solidaritate in timp de criza. Avem un Guvern plin de ministri, care nu concorda cu situatia de criza. Avem ministere care ofera prime de vacanta, in timp ce mediul privat pleaca acasa. Nu gasim vointa politica sa facem ce am promis", a spus el.

In opinia sa, un Guvern cu 16 ministere ar fi de ajuns, in conditiile in care exista cel putin patru care ar trebui desfiintate, fara insa a nominaliza ministerele in cauza.

El a subliniat ca, in aceste zile, expira termenul pana la care premierul Emil Boc a promis ca va reduce la jumatate numarul agentiilor si autoritatilor guvernamentale, ceea ce nu s-a intamplat inca.

"Este un Guvern pentru plata oamenilor politici", a subliniat vicepresedintele PD-L.

Preda a aratat ca a ridicat problema restructurarii guvernamentale in cadrul partidului, insa nu a gasit sustinere. Pedelistul si-a criticat colegii de partid si pentru ca nu i-au sustinut proiectele de lege, printre care reducerea salariilor unor autoritati din subordinea Parlamentului.