Elena Basescu a anuntat vineri ca a reusit sa stranga numarul de semnaturi cerute de lege pentru a-si depune candidatura la alegerile europarlamentare. Fiica presedintelui Basescu a declarat ca este realista si stie ca "semnatura nu este totuna cu votul".

"Sper ca cei ca mine, mai putin conformisti si mai putin supusi cutumelor, ma vor vota", a declarat Elena Basescu.

Ea a afirmat ca a reusit sa stranga peste 200.000 de semnaturi intr-un timp record, motiv pentru care le-a multumit "prietenilor din organizatia de tineret a PD-L".

"Nu mizez pe sprijinul partidului absolut deloc pentru ca PD-L are un obiectiv clar, castigarea alegerilor europarlamentare", a precizat fiica cea mica a presedintelui.

Pentru campania electorala, Elena Basescu va avea un staff mic, compus in general din prieteni, isi va deschide un site si un cont bancar, urmand ca resursele financiare sa fie facute publice conform legii.

"Vreau sa ies in emisiuni sa arat ca pot sa vorbesc ca asta era o mare problema"

In ceea ce priveste proiectul pe care il va prezenta alegatorilor, mai avem de asteptat: "Sigur ca am un proiect, dar va rog sa imi permiteti ca, in conditii egale cu ceilalti candidati, sa il prezint la inceputul campaniei", a explicat ea.

"Sunt foarte bucuroasa, nu ma asteptam sa-mi strang semnaturile intr-un timp record", a recunoscut ea.