Prim-vicepresedintele PDL Theodor Stolojan, nominalizat de partidul sau pentru postul de premier, a declarat, intr-un interviu acordat agenţiei Mediafax, ca superficialitatea lui Calin Popescu Tariceanu este "induiosatoare", iar Mircea Geoana "ar promite si Marea Neagra pentru a ramâne in politica".

Referindu-se la Calin Popescu Tariceanu, Stolojan a spus ca acestuia "i-au trebuit patru ani de zile ca sa inveţe ca infrastructura de transporturi este importanta, iar superficialitatea sa este induiosatoare".

In ceea ce-l priveste pe Mircea Geoana, nominalizat si el pentru postul de premier, liderul PD-L a afirmat ca il intereseaza mai puţin, pentru ca "lumea l-a catalogat deja, asa cum l-a catalogat si Ion Iliescu". In opinia sa, Geoana "e in stare sa promita si Marea Neagra, numai sa isi menţina cariera politica in PSD si in România".

Theodor Stolojan a afirmat ca, in privinţa structurii Guvernului pe care il va conduce, in cazul in care partidul sau va castiga alegerile, PD-L va face propunerile de ministri, iar primul-ministru are puterea de a spune: "Domnule, acest om este potrivit sau nu si atunci partidul trebuie sa vina cu o alta propunere".

Referitor la propunerea PD-L ca Monica Macovei sa preia portofoliul Justiţiei, Theodor Stolojan a declarat ca aceasta este dispusa sa paraseasca munca pe care o face in Macedonia si sa revina in România pentru a continua ceea ce a inceput, dar ca nu va candida la alegerile parlamentare.

Theodor Stolojan a vorbit si despre retragerea sa din cursa pentru alegerile prezidentiale, in anul 2004, afirmand ca a fost "efectiv bolnav, o stare de epuizare, dupa o munca infernala in perioada 2002-2004, fiind vorba de o stare de epuizare fizica, nervoasa".