Premierul Tariceanu a vorbit sambata la reuniunea seniorilor liberali despre situatia pensionarilor, subliniind ca pensia este o recompensa a amunciii, nu un ajutor social. "La preluarea mandatului meu pensia ajunsese cu chiu cu vai la 100 de dolari; pensia va atinge aproape 200 de dolari de la 1 octombrie". Tariceanu si-a amintit de o perioada dificila de dupa razboi, cand mama sa "care este si ea pensionara, era nevoita sa dea haina la croitor la intors, pentru ca nu aveam bani de haine noi".

"Mi se pare absolut normal si firesc sa facem aceste eforturi, nu in sensul in care unii gandesc ca pensiile sunt o masura sociala. Nu e o masura sociala... Pensia astazi nu este de fapt decat o recompensa a muncii dumneavoastra, nu e un dar pe care vi-l face societatea, nu este o gratuitate pe care v-o face cineva, este un drept pe care il meritati", le-a spus Tariceanu pensionarilor.

Premierul a subliniat ca in ultimii 4 ani pensia s-a majorat in termeni reali cu peste 90%.

Idei pe scurt:

  • am reusit dupa 4 ani de guvernare liberala sa ajungem la un nivel 699 de lei pensie medie;
  • in acesti 4 ani eforturile mele vor continua sa se indrepate spre ameliorarea situatiei pensionarilor;
  • pensia este o recompensa a muncii nu un ajutor social.

La Palatul Parlamentului are loc sambata Reuniunea Seniorilor Liberali, la care participa presedintele PNL, Calin Popescu Tariceanu, noul ministru al muncii, Mariana Campeanu si Petre Roman, candidat PNL pentru Europa.