Jurnalistul Liviu Mihaiu a fost numit, joi, Guvernator al Deltei Dunarii, luindu-i locul lui Paul Cononov care a fost numit consilier personal al premierului Calin Popescu Tariceanu.Evenimentul a avut loc dupa ce in cursul acestei saptamini a fost intens vehiculata informatia numirii, care, de altfel, a fost si confirmata la un post de televiziune de presedintele Senatului, Bogdan Olteanu.

Liviu Mihaiu este activist in cadrul organizatiei "Salvati Delta Dunarii", care deruleaza programe de mediu in Delta.

Mihaiu este un apropiat al premierului Tariceanu, dar si al lui Dinu Patriciu si Sorin Marin, fiind angajat al lui Sorin Ovidiu Vintu. De altfel, la auzul informatiei privind apropiata numire a angajatului sau in aceasta functie guvernamentala, Vintu a exclamat multumit: " Este o idee foarte excelenta".

Jurnalistul a avut o disputa cu Alexandru Bittner, om de afaceri cu mari interese in Delta, care l-a acuzat ca a cerut in concesiune 21.000 ha de apa.

Tot joi, Paul Cononov, fostul guvernator, a fost numit in functia de consiler personal al premierului Tariceanu.

Cononov, numit consilier personal al premierului, a fost anuntat saptamina trecuta la Biroul Permanent PNL drept candidat al partidului in colegiul numarul 2 din Tulcea pentru Camera Deputatilor. Potrivit statului, poate candida doar daca se autosuspenda din functia de guvernator, lucru pe care insa nu l-a facut, dupa cum a declarat chiar el, joi, la simpozion.