Portile Palatului Cotroceni se vor deschide duminica pentru a marca implinirea unui an de la invalidarea prin referendum a suspendarii presedintelui Traian Basescu. Administratia prezidentiala, organizatoarea evenimentului, anunta ca vor putea fi vizitate o parte a salilor de lucru ale presedintelui.

Spre deosebire de alti ani, Ziua portilor deschise va marca evenimentul cel mai important al anului 2007: suspendarea presedintelui si referendumul. Mai exact, este vorba de invalidarea, la 19 mai 2007, a deciziei Parlamentului de suspendare din functie a presedintelui Traian Basescu.

Intr-un comunicat de presa, Administratia prezidentiala anunta ca duminica, incepind de la ora 8.00, cetatenii pot vizita o parte a salilor de lucru, Muzeul National Cotroceni si gradinile Palatului. Intrarea se face pe la poarta Leu si programul de vizitare dureaza pina la ora 20.00.

Acum un an, pe 19 aprilie, Parlamentul a decis prin votul favorabil a 322 de senatori si deputati, provenind din PSD, PNL, PRM si PC, suspendarea din functie a presedintelui Traian Basescu. Ca urmare, dupa 30 de zile, potrivit prevederilor constitutionale, a fost organizat refendumul pentru demiterea din functie a sefului statului. La referendum, prezenta la urne a fost de 44,45%, din care 74,48% au votat impotriva demiterii.